Kort maar krachtig!

Deel dit bericht!

Denk jij bij kort haar meteen aan een kort, pittig, maar oh zo onvrouwelijk kapsel?  Dat hoeft helemaal niet! Korte kapsels kunnen ook heel stijlvol en vrouwelijk zijn. De laatste jaren zijn korte kapsels juist helemaal HOT! Daarnaast is kort haar natuurlijk ideaal en vaak heel veel minder werk. Maar vergis je daar niet in. Want ook een kort koppie vraagt vaak het nodige onderhoud.

Dus ben je jouw lange haar helemaal zat? Of heb je altijd kort haar gehad en wil je nu weleens wat anders? Wij hebben een paar mooie kapsels voor je uitgezocht, die jou kunnen helpen met iets nieuws. Dus wat houdt jou nog tegen?

Verschillende haarlooks met een bob!

korte bob

Korte bob

Wat nog steeds erg populair is, is de bob. De bob is het kapsel dat van achter kort is en van voren iets langer valt. De korte bob is erg stoer en daardoor heel leuk als je kort haar wilt. Wanneer je meer volume en pit in je haar wil, kan je het ook mooi in laagjes laten knippen. Ook de korte bob met een volle pony en de zijkanten in het gezicht gestyled, doet het erg goed. Bovendien is dit een mooie manier om gelaatstrekken te accentueren en kracht uit te stralen.

Lange bob

Voor de vrouwen die niet ‘echt’ kort willen is de lange bob zeker een aanrader. De lange bob is wat langer aan de achterkant. Omdat deze bob wat langer valt, kun je er veel verschillende dingen mee doen. Je zou het kunnen krullen waardoor je een speels kapsel krijgt dat vrouwelijk is. Maar je zou het ook kunnen stijlen of er een slag in maken. En wat nu helemaal leuk is, zijn wat highlights ‘door het kapsel heen. Ècht geweldig!

Asymmetrische bob

asymmetrische bob

Ook de asymmetrische bob is een geliefd kapsel. Dit kapsel is heel stoer, maar blijft nog steeds vrouwelijk. De asymmetrische bob is, net als een gewone bob, van achter korter dan van voren. Het speciale aan de asymmetrische bob is dat het van voren maar aan één kant langer is. De andere kant is net zo kort als de achterkant. Kortom: Een leuk, speels effect.

Jongenskoppie

Dit kapsel is echt kort, maar daarom zo COOL! Het is een kapsel dat kort is aan de onderkant en aan de bovenkant wat langer. Veel mannen hebben dit, maar vrouwen kunnen dit kapsel ook zeker hebben! De langere plukken aan de bovenkant kun je nonchalant naar achter doen. Je kan dit model ook in mooie kleuren laten uitvoeren.

Wie kan een bob dragen?

Veel types kunnen met succes een bob dragen. Het kapsel moet soms wel wat aangepast worden aan de vorm van het gezicht. We zullen de verschillende types gezichten en gelaatstrekken op een rij zetten. Hierdoor kun je zien welke aanpassing voor jouw gezicht nodig is om het bob kapsel goed te doen passen:

  • Ronde gezichten. Als je een rond gezicht hebt, dan moet je de bob langer kiezen dan bij een andere gezichtsvorm. Bovendien moet je ervoor zorgen dat je de bob gaat stylen met een minimum volume aan de zijkanten van het hoofd om te voorkomen dat het gezicht nog voller gaat lijken.
  • lange gezichten. Vrouwen met lange gezichten kunnen beter een kortere bob dragen, zo ongeveer op kinlengte of iets korter. Zo help je de focus horizontaal te houden op het gezicht en zorg je voor een breder uiterlijk. Het bobkapsel kan ook wat laagjes en golven bevatten om op die manier wat volume te creëren aan de zijkanten.
  • Hoekige gezichten. Vrouwen met hoekige gezichten (omgekeerde driehoek, hartvormig, vierkant) zouden moeten kiezen voor een bobkapsel met zachte lijnen. Bovendien is het eter om de bob te laten snijden in plaats van knippen om de look te verzachten. De bedoeling is om zachte golvende lijnen te creëren.
  • Tengere lichaamsbouw en lange, slanke nek. Mensen met een tengere lichaamsbouw of een lange, slanke nek moeten opletten dat ze hun bob niet té kort laten knippen of stylen met een té groot volume. Dat zou een soort “lolly-effect” kunnen geven als resultaat en dat flatteert niemand. Houd het haar glad en de lengte iets langer en in harmonie met de andere lichaamsproporties.

Vind je het na deze tips nog steeds een grote en lastige beslissing om over te stappen op een kort koppie? Loop eens binnen bij de kapper. Deze helpt jou graag met een passend advies.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *