Kroeshaar? 6 tips die je niet mag missen!

Deel dit bericht!

First things first. Kroeshaar. Wat valt precies onder de noemer? Écht kroeshaar wordt gevormd door heel veel verschillende soorten kleine krulletjes. Het meest bijzondere is eigenlijk nog wel dat het haar allerlei verschillende richtingen uitgroeit. kroeshaar

Heb jij kroeshaar? Grote kans dat je je afvraagt of het normaal is dat je verschillende soorten krullen hebt. Ja, dit is volkomen normaal. Of er een product is waarmee je beide krullen in één keer kan verzorgen? Helaas, dát moet nog uitgevonden worden..

Psst, heb jij gewoon een enorme bos krullen, maar niet echt kroeshaar? No worries, ook aan jou wordt in dit blog gedacht!

Typische kroeshaar problemen

Het klinkt je vast heel bekend in de oren: je haar is moeilijk in model te brengen, je hebt verschillende soorten krulletjes, je hebt vaak last van droog haar en knopen, het pluist and so on! Ladies? Wij. Gaan. Je. Helpen.

Zó breng je je kroeshaar in bedwang

De ene keer heb je er last van, de andere niet. Of misschien heb je wel altijd (last van) kroeshaar. Maar wat hier nou precies tegen doen?

  1. Goede shampoo
  2. Gebruiken van conditioner
  3. Vochtig of nat borstelen
  4. Goede ontwarborstel
  5. Hydrateer je haar
  6. Laat het drogen!

1. Goede shampoo

Een goede shampoo is de allereerste stap in de goede richting. Een uiterst goede reiniging is heel belangrijk! Zo kalmeert de L’anza smooth shampoo je krullen, waardoor je gemakkelijk kunt stylen. kroeshaarGebruik je ook de smooth conditioner? Dan ga je voor optimaal resultaat.

Veel van onze klanten met krullen gebruiken de Curl up shampoo van KMS. Dit is het eerste haar- en verzorgingsproduct dat specifiek gericht is op het optimaal reinigen en verzorgen van een volle bos krullen.

Pijpenkrullen, grove slag of mini krulletjes? Met de Curl Up Shampoo kun je zeker uit de voeten. Maar hoe kan het nou zo zijn dat deze shampoo wel werkt en anderen niet?

Deze shampoo verbetert de elasticiteit van de krul, waardoor je krullen hun veerkracht behouden. En dat is heel belangrijk om je haar onder controle te krijgen. Ook wordt je haar gehydrateert; wat zorgt voor een mooie, gezonde glans!

2. Conditioner is your best friend

Echt meiden, gebruik conditioner. Een conditioner in je haarpunten zorgt dat het haar lekker gevoed wordt en blijft. Een crèmespoeling brengt namelijk en soort beschermlaag om je haar, waardoor je haar vochtig blijft. En dat is toch wat we willen?!

3. Je haar nat of vochtig borstelen

Dames, gouden regel: borstel je haar als het vochtig of nat is. Borstel je je haar droog? Dan weet je vast wel wat er gebeurt. Het resultaat? Een enorme bos met pluizig haar.. kroeshaar

4. Goede ontwarborstel

Kroeshaar ontklitten? Wij zweren bij de Tangle Teezer of de D-Meli-Melo ontwarborstel. Niet alleen goed voor je krullen, maar ook voor je hoofdhuid door de flexibele pinnetjes!

5. Houd je haar vochtig

Wist je dat kroeshaar eigenlijk nooit helemaal droog moet worden? Daar gaat het juist van kroezen. Gebruik een haarolie om je haar vochtig te houden! Bovendien blijven je krullen er ook nog eens makkelijker mee in model zitten.

6. Let it dry!

Oké, dat klinkt misschien een beetje tegenstrijdig met wat we net tipten. Wat wij hiermee bedoelen, is dat je kroeshaar het best niet kunt föhnen, maar lekker aan de lucht laat drogen. Komt er namelijk te veel warmte bij je haar, dan wordt het droog en tja.. daar gaan we weer!

Laat het dus aan de lucht drogen en gebruik een fijne, verzorgende olie om je haar vochtig te houden. Win-win: want het blijft ook nog eens mooi zitten.

Kroeshaar vlechten

Wil je echt even wat anders of ben je je krullen zat? Dan is vlechten nog een leuke oplossing. Er zijn tál van manieren om kroeshaar te vlechten.. Wat dacht je van een gave cornrow? kroeshaar cornrow

Belangrijke tips: trek de vlechtjes niet te strak aan en pas echt op als de zon begint te schijnen. Voor je het weet heb je je hoofdhuid verbrand en dat is écht niet prettig.

‘Waarom groeit kroeshaar zo langzaam?’

Wij kregen van een klant de vraag waarom kroeshaar zo langzaam groeit. Maar, groeit kroeshaar daadwerkelijk langzaam? Nee! Je haar groeit vaak aardig snel, maar de punten breken helaas gemakkelijk af. Daardoor lijkt het alsof het heel langzaam groeit.

Hoe het kan? De overgang tussen de kleine krulletjes is vaak minder sterk. Elke haar heeft dus eigenlijk bij de overgang van twee krullen een tekort aan veerkracht. Dit maakt het dat mensen met heel veel kroes denken dat hun haar langzaam groeit!

Heb jij ook een vraag over kroeshaar? Stel ‘m ons en wij gaan je helpen. Kijk trouwens ook eens op onze pagina met haarverzorgingsproducten speciaal voor kroeshaar. Hopelijk hebben wij je verder geholpen en zitten er bruikbare tips tussen.

O en dames? De belangrijkste boodschap van dit blog: houd van je kroeshaar. We. Love. It.


Aangeraden producten

Shampoos:

Conditoner:

Ontwarborstels

Olie:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *