Krullend haar? Zo verzorg jij je curls!

Deel dit bericht!

Krullend haar. Ja, lekker vaag begrip horen wij je denken. Kroeshaar, spiraalvormige krullen, grove krul, dichte krul and so on! Goed, zó ver gaan wij niet vandaag. In dit blog vertellen wij jou meer over de verzorging van krullend haar in het algemeen. krullend haar

Krullend haar heeft nou gewoon een beetje extra verzorging nodig. Curly hair don’t care roepen ze wel eens.. Maar dan wel met de juiste verzorging 😉 Wist je trouwens hoeveel dames jaloers zijn op jouw krullen?

Zo was je krullend haar

Kies het liefst voor een milde shampoo die je haar niet uitdroogt. De L’anza healing smooth glossyfying shampoo is er speciaal voor dames met krullend haar of kroeshaar. Bovendien laat deze shampoo een extra glans achter!

Spoel na het wassen je haar uit met koud water voor nóg meer glans. Koud water zorgt er ook voor dat je krullen vocht beter vasthouden, zodat je kapsel minder pluist.

Conditioner

Ha, dit wist jij natuurlijk al, maar we gaan het toch nog even herhalen. Een conditioner is voor iemand met krullend haar echt on-mis-baar. Krullend haar is vaak iets droger en kan dus wel wat extra vocht gebruiken. Conditioner zorgt ervoor dat er een extra laagje om je haar komt, wat ervoor zorgt dat je haar lekker gehydrateerd blijft.

Kam jij de conditioner door je krullen? Eh, toch maar mee stoppen! Het is beter om het zachtjes in je haar te masseren met je vingers.

Zo droog je je krullen

De meeste dames met krullend haar durven geen föhn aan te raken, doordat het haar dan enorm gaat pluizen. Droog je haar daarom met een handdoek: niet droog wrijven, maar zachtjes deppen! Anders worden je krullen pluizig doordat ze als het ware uit elkaar vallen.

Breng voordat je je krullen laat drogen een fijn product aan, zoals een heerlijke treatment. Daar heeft Lanza een heerlijke hittebeschermende én verzorgende spray voor!

Ga je toch föhnen?

We zeiden het al; het beste is om je haar aan de lucht te laten drogen. Maar als je toch een voorkeur hebt om je krullen te föhnen, dan het liefst niet te lang en te veel! Want föhnen verhit je haar en droogt het snel uit.

Gebruik een kwalitatief goede föhn met diffuser kop én een koude luchtstand. Zorg ervoor dat je je krullen niet kurkdroog föhnt, maar tot ze bijna droog zijn.

Kammen of borstelen van je krullen

Kam je haar ab-so-luut niet als het droog is! Je haar lijkt te ontploffen als dit gebeurt, want van droog kammen wordt het extreem pluizig. Lichtjes je haar kammen als het nog nat of lekker vochtig is? Geen probleem!

Extra verzorging voor krullend haarkrullend haar slapen

Heb je het gevoel dat je haar extra verzorging nodig heeft? Breng dan een haarmasker aan voordat je gaat slapen. Breng een fijne treatment aan speciaal voor krullend haar en vlecht je haar losjes.

Als je wakker wordt, spoel je het masker goed uit. Doe dit ongeveer één keer in de week en je zult zien dat je krullen er goed verzorgd uitzien.

Did you know?

  1. Krullend haar zit vaak op de tweede dag na het wassen het mooist.
  2. Slapen op een satijnen kussen is tig keer beter voor je haar.
  3. Krullend haar hoeft maar 1 à 2 keer per week te worden gewassen.

Wist je trouwens dat wij een speciale productenpagina hebben voor dames met krullend haar? Oh, en vergeet het blog van Curly Hairtalk niet te checken. Een ontzettend leuke blog speciaal voor dames met krullen..

You go curl! 😉


Aangeraden producten voor krullend haar

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *