Meest gemaakte haarfouten

Deel dit bericht!

De meest gemaakte haarfouten die we vandaag de dag maken: de één vast bij je bekend. De ander misschien een complete verrassing!

Het leek ons (weer) tijd om hier aandacht aan te besteden, omdat je op heel veel manieren de fout in kunt gaan. En helaas, vaak zelfs zonder dat je het doorhebt! In dit blog zoomen we in op foutjes tijdens het haren wassen.. Het kán zijn dat tips je bekend voorkomen, maar we kunnen het niet vaak genoeg zeggen!

meest-gemaakte-haarfouten

7 meest gemaakte haarfouten tijdens het haren wassen

Kan er bij het haren wassen dan zoveel fout gaan? Niet echt, zou je denken. Toch wel! En wij gaan je vertellen waar je in vervolg op moet letten onder de douche..

Foutjes tijdens het wassen

Is je haar nat genoeg?

Ren je in een haastige bui nog snel even onder de douche door? Je kent ‘t wel: kraan aan, shampoo erin, conditioner, spoelen en klaar! HO. Want wist je dat als je je haren niet goed nat maakt, je haar beschadigt raakt?

Hoogstwaarschijnlijk gebruik je in dit geval ook nog eens te veel shampoo, omdat je het gevoel hebt dat shampoo pas werkt als het schuimt.. Wrong! Zorg dus altijd dat je haar flink nat is en je niet enorm veel shampoo in je haar aanbrengt.

Breng je de shampoo altijd op dezelfde plek aan?

Oeps, maak jij er ook een gewoonte van? Je haarproducten onder de douche altijd op dezelfde plek op je hoofdhuid aanbrengen? Deze plekken op je hoofd krijgen dus onverdunde shampoo te verduren. Na verloop van tijd zullen deze plekken er iets minder goed aan toe zijn..

meest-gemaakte-haarfouten

Breng je shampoo en conditioner in de goede volgorde aan?

De meningen zijn nogal verdeeld over de volgorde. Zeker op dit moment, want er heerst een hype: reverse shampooing. En dat is? Reverse shampooing betekent dat je eerst je conditioner aanbrengt en in laat trekken en daarna pas de shampoo.

Dit heeft z’n voor en z’n na’s. Het grote voordeel is dat je meer volume krijgt als je eerst de conditioner aanbrengt. Het voelt minder slap aan! Het nadeel? Je haar is gevoeliger en beschadigt sneller. Echt fout is het dus tóch niet…

Breng je je conditioner op de juiste plek aan?

Ga je voor een conditioner, dan breng je dit product echt alleen aan in je punten. Absoluut niet bij je haaraanzet, want dan wordt je haar snel vet.

MAAR! Heb je nou heel slap, dun en futloos haar.. Dan is juist wél een aanrader om conditioner bij je aanzet aan te brengen (op je hoofdhuid dus). Waarom? De aanzet wordt zo minder poreus en breekt minder snel af. Afwegen dus..

Gebruik je altijd dezelfde shampoo?

Fout! Natuurlijk is het fijn om te weten welke shampoo werkt. Eenmaal een goede shampoo gevonden? Dan wil je ‘m liever niet vervangen. Maar, het is verstandig om af en toe te wisselen.

Waarom een andere shampoo aan te raden is? Omdat je lokken ook eens in de zoveel tijd veranderen. Het kan dus zomaar zijn dat de favoriete shampoo opeens z’n werk niet meer doet, omdat je haar gewoonweg is veranderd.

Houd jij van heet douchen?

Heerlijk natuurlijk, maar o zo slecht voor je huid en haar! Heet water zorgt ervoor dat je haarschubben open gaan staan: hallo pluis, hallo dof haar en hallo poreuze lokken.

Was je haar liever met lauw water en spoel af met lekker koud water. Je haarschubben sluiten bij koud water, zodat je haar glanst, niet meer pluist en er gezond uitziet!

broos-en-pluizig-haar

Lekker over je hoofdhuid rossen na een wasbeurt?

Autsj! Je haar ruw droogwrijven is een echte killer voor je haar. Het voelt misschien heel effectief, maar je haar breekt eigenlijk gewoon af.

Tip: wikkel je natte haren in een handdoek en dep het daarna droog. Föhnen doe je het liefst met een versteviging of goede (!) hittebeschermer. Je wilt toch geen dood bosje haar? 😉

Deze 7 meest gemaakte haarfouten tijdens ’t wassen ga jij dus niet meer maken!

Maar… hoe zit het eigenlijk met het stylen van je haar? Daar komen we in een later blog op terug. To be continued! Houd ons dus in de gaten.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *