Meest gemaakte haarfouten tijdens het stylen

Deel dit bericht!

Meest gemaakte haarfouten tijdens het stylen van je haar.. We told you! Deze had je van ons tegoed. In dit blog krijg je van ons tips over wat je beter wel en wat je beter niet kunt doen tijdens het stylen van je haar.

We gaan het hebben over het kiezen van je kapsel tot de temperatuur van je stylingstools. En ook hier geldt: voor de één bekend terrein, voor jou misschien totaal nieuwe informatie. Read and learn, babes!

meest-gemaakte-haarfouten-stylen

Meest gemaakte haarfouten: hier begint ‘t mee!

Eigenlijk best logisch.. Dat je haar niet wil zitten of dat het gewoonweg nergens op lijkt, omdat het model simpelweg niet bij je gezichtsvorm past!

Onze kapsters zien ‘t vaak.. Een enthousiaste dame die het perfectje plaatje van Pinterest heeft geplukt, daar verder niet bij stilstaat en de schaar nog liever vandaag dan gisteren er in wil. Sorry, not sorry. Maar dat gaat vaak niet op.

Past een kapsel bij je persoonlijkheid? Past een kapsel bij je gezichtsvorm? Past een kapsel bij de nieuwste trends of is het een modelletje à la jaren 80?

Tip: lees ons blog over welk kapsel bij jouw gezichtsvorm past. Dan heb je stap 1 van het stylen al mooi meegenomen 😉 En ja! Wij helpen je ook met het bepalen van je gezichtsvorm. Spiegel en lippenstift/oogpotlood in de aanslag en lezen maar! (Huh? Gewoon doen!)

meest-gemaakte-haarfouten-stylen

Eenmaal een passend kapsel bij de vorm van jouw gezicht, is het goed om te onthouden dat het in model brengen van je haar tijd vraagt. ‘Het zit niet zoals het bij de kapper zat.’ Tja.. Wie mooi wil zijn, moet niet op z’n horloge kijken!

Tip 1: Style wanneer je haar droog is.

Stylen wanneer je haar nog vochtig is, is niet bevorderlijk voor het resultaat. Zeker als je met warmtebronnen werkt als een stylingsborstel, stijltang of krultang; een echte afrader.

Stop meteen met deze manier van werken als je tijdens het in model brengen van je haar met een hitteproduct een sissend geluid hoort! Want je haar verbranden? Not done..

Tip 2: Gebruik een hittebeschermer.

Wil je je haar enigszins beschermen, dan gebruik je tijdens het stylen met hittebronnen altijd (!) een hittebeschermer. Makkelijk om niet te doen, moeilijk om je haar te herstellen. Gewoon doen dus!

Tip 3: Zet je hittebron niet op de hoogste temperatuur

meest-gemaakte-haarfouten-stylen

Vraag je af of het nodig is om je stijltang of krultang op de hoogste temperatuur te zetten. Heb je dun en vrij weinig haar, heb je niet zo’n hoge stand nodig dan iemand met een volle bos met krullen.

Denk aan het wereldwijd bekende filmpje van dat meisje dat haar haren letterlijk afbrandt door een te hoge hittestand. Tip: in de handleiding van je stylingstool staat

vaak een aangeraden temperatuur per haartype. Dun, fijn haar behoeft niet meer dan 180 graden!

Zo. De meest gemaakte haarfouten met de meest bruikbare tips! Alstublieft. Voor een topkapsel.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *