Ongelijke behandeling bij de kapper?

Deel dit bericht!

Ongelijke behandeling bij de kapper? Niet bij Haar & Mode Petra! Want, wat kost de kapper nou eigenlijk? En wat als je als vrouw nou heel kort haar hebt, val je dan alsnog onder het vaak duurdere damestarief?

De Rekenkamer (televisieprogramma van de KRO dat uitzoekt wat een product precies kost) deed onderzoek naar hoeveel de kapper precies kost. En wat blijkt? Er is in veel gevallen sprake van een ongelijke behandeling bij de kapper.

Tja, en bij Haarwereld.nl nemen wij het werk graag voor jou uit handen. Dus heb je nou geen tijd om het hele filmpje van De Rekenkamer te bekijken? Dan lees je gewoon ons blog!

ongelijke-behandeling

Ongelijke behandeling bij de kapper: mannen vs. vrouwen

Uit het onderzoek blijkt dat van de 200 onderzochte kappers er 123 een hogere prijs hanteren voor vrouwen! En in sommige gevallen moeten mannen met lang haar wel een meerprijs betalen, maar vrouwen met kort haar zijn nooit goedkoper uit!

Mannen zijn vaak goedkoper uit bij de kapper dan vrouwen, want mannen hebben korter haar en dus gaat er minder tijd (en product) inzitten. Maar, mag dat eigenlijk? Dat klopt niet als je het aan ons vraagt. En schrik niet, maar het is volgens de wet zelfs discriminatie op grond van geslacht!

Dit kun je besparen!

Stel, je gaat als vrouw met kort haar iedere 3 maanden naar de kapper, waar je voor wassen, drogen en stylen rond de €25,- betaalt. Dan ben je na 50 jaar €5000,- kwijt.

Bespreek je simpelweg met de kapper dat de gehanteerde prijzen in strijd zijn met de wet en maak je een afspraak dat jij €20,- betaalt, omdat je kort haar hebt? Dan bespaar je dus al €1000,-!

ongelijke-behandeling

Ongelijke behandeling? Niet bij Haar & Mode Petra!

Of je nou als man of als vrouw in onze salon komt.. De prijzen voor wassen, knippen en föhnen zijn bij ons gelijk: €26,95. Ongelijke behandeling? Dat kennen we niet!

Wel hanteren wij voor mannen en vrouwen met krullend haar een meerprijs. Let op: dit is puur het meerwerk dat wij verrekenen in de prijs en er is geen verschil tussen heren en dames. Dus voor een gelijke behandeling bij de kapper, kom je naar Nieuwleusen!

Studenten krijgen bij Haar & Mode Petra trouwens altijd 10% korting! Meer weten over de tarieven die wij hanteren? Bekijk ’t snel!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *