Pony knippen? Deze pony staat jou het best!

Deel dit bericht!

Pony knippen? Dit moet je weten voor je de schaar er in zet of in laat zetten! Want wist je dat een pony enorm veel verandert aan je gezicht? Daarom is het goed om te weten welke pony jou het best staat. En daar gaan wij jou natuurlijk bij helpen.

Maar eerst: hoe kan het dat een pony aanzienlijke veranderingen in je gezicht aan kan brengen? Dat komt doordat je hele voorhoofd wegvalt, figuurlijk dan hè 😉.

Het is dus heel belangrijk om te kijken wat voor gezichtsvorm je hebt. Een paar blogs terug hebben we je al geholpen om te bepalen welke gezichtsvorm je hebt, dus kijk daar nog even naar als je het niet meer weet of als je de blog gemist hebt. Read en learn babes.. Denk jij eraan om een pony te knippen? Binnen no-time weet jij welke pony jou het best staat.

Gezichtsvormen

  • Rond gezicht

Heb jij een rond gezicht? Vraag je kapper of kapster dan om een mooi gevormde pony te knippen. Hij moet mooi dik geknipt zijn, zodat je gezicht wat voller lijkt. Goed knippen is dus bij een rond gezicht es-sen-tieel!

  • Hartvormige gezichtsvorm

Had jij een gave, strakke, rechte pony in gedachten? Oeps, laat dat idee maar varen. Kies er liever voor om een paar plukjes strak te knippen. De korte haarplukjes raken ongeveer de wenkbrauwen en de lange plukjes mogen tot nét boven je ogen komen.

Wist je dat een pony bij een hartvormig gezicht al snel zwaar op het voorhoofd kan vallen? Daarom is het een aanrader om hem langs de zijkant te dragen voor een mooier effect. Zo wordt de aandacht gevestigd op je ogen.

  • Vierkant gezicht

Net als bij een hartvormig gezicht, moet een zware pony precies de juiste plek raken. Anders kan je gezicht namelijk overheersen. Zorg ervoor dat de pony net iets onder de wenkbrauwen wordt geknipt en ook hier geldt: langs de zijkanten van het gezicht laat je het zwaarste gedeelte knippen. Je wilt toch geen masker voor je ogen?

  • Ovaal gezicht

Ha, jij moet je pony dus juist iets korter hebben tussen je wenkbrauwen en je wimpers. Aan de zijkanten laat je het wat langer. En ja, je wist het al: jij kunt je pony op meerdere manieren dragen. Gewoon recht of naar de zijkant. Heerlijk zeg..

  • Smal voorhoofd

Wil jij graag een meer uitgesproken en sterker gezicht? Dan laat jij een asymetrische pony knippen. En dat is nog stoer ook! Een keer wat anders..

  • Hoog voorhoofd

Voor jou geldt dat een dikke pony ideaal is, maar kies er dan voor om een luchtige pony te knippen. Door de dikte van de pony bedek je iets meer voorhoofd. Maar, belangrijk: laat je pony naar de zijkanten iets wijder uitlopen. Zo verwijdt dit optisch je gezicht. Wat nou hoog voorhoofd?

Dus dames, pony knippen? Nu weet jij precies welke pony past bij jouw gezichtsvorm. Maar, weet je wel waar je aan begint? Hier moet jij doorheen als je eenmaal een kapsel met pony hebt..

pony laten bijgroeien

Pony knippen? Lees dit eerst.

  • Je gezichtsuitdrukkingen vallen (deels) weg

Tja, die pony valt nou eenmaal over je wenkbrauwen. En wat in je gezicht zorgt er nou eenmaal voor dat je een duidelijke gezichtsuitdrukking hebt? Juist, je wenkbrauwen. Het uitdrukken van je emoties gaat dus met een pony een stukkie lastiger!

  • Mascara opdoen wordt een hele opgave

Of je haar moet aan de kant, of je haar moet vast of je loopt het risico dat je met je mascaraborsteltje in je haar smeert. Keuzes, keuzes, keuzes..

  • Regen en wind? Your. Biggest. Enemies.

Heb je net je pony in model geföhnt, moet je op de fiets. Door weer en wind? Geen optie. Want hoe in vredesnaam ga jij je natte, sprieterige en verwaaide pony weer stylen? Op ‘t fietsje naar huis en föhnen maar weer.

Vraag het aan een dame die ervaring heeft met een geknipte pony en je zal het ongetwijfeld 9 van de 10 keer horen: ‘Ik moet zó vaak m’n haren wassen!’ Ja, want hoe komt dat nou? Je zit gewoonweg heel vaak aan je pony om hem in model te brengen.

Er zijn heus nog wel meer nadelen, maar laat je niet al te gek maken. Natuurlijk zitten er ook voordelen aan het knippen van een pony. Komen ze dan!

Voordelen van een pony

dikke pony knippen

Kleine verandering, groots resultaat

Hoe makkelijk kun je een enorm andere look creëren zonder dat er eigenlijk veel verandert? Door een pony te knippen. Waar wacht jij nog op?

Onzuiver voorhoofd?

Heb je een paar onzuivere stukjes huid op je voorhoofd? Pukkeltje, mee-etertje.. Verbergen maar! Anderzijds moet je ook bedenken dat een pony deze onzuiverheden kan veroorzaken.

Een pony oogt vlot

Heb je een pony? Grote kans dat je er veel complimenten over krijgt. Een pony doet vaak heel veel met je uitstraling: lekker vlot en jong!

Dames, zijn jullie er al over uit? Pony knippen of toch niet.. Succes!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *