Slapen met nat haar of vast haar: wel of niet?

Deel dit bericht!

Slapen met nat haar of in een knotje, staart of vlecht: is dat nou aan te raden of zeggen we dat je ‘t maar beter niet kunt doen? Een vraag die we ontzettend vaak krijgen en dan maken we er dus een blog van! Read en learn, babes.. slapen met nat haar

‘s Avonds na een lange nog even snel onder de de douche en hup, je bed in met nat haar? Of misschien doe jij je haar wel in een staart of vlecht; of het nou nat of droog is.

Hoe mooi de verhalen ook zijn dat je met nat of opgestoken haar ‘s morgens als een beauty weer wakker wordt… Wil je de beste zorg voor je haar, dan doe je dat niet.

Dit gebeurt er als je gaat slapen met nat haar

Haarschacht zwelt op

Als jij gaat slapen met nat haar, blijft er water voor langere tijd in je haar zitten. Hierdoor kan de schacht van je haar op gaan zwellen. De haarschacht islapen met nat haars het deel van het haar dat buiten je hoofdhuid groeit (wat je ziet dus).

Gaat de schacht zwellen en buigt het ‘s nachts in vreemde vormen, dan droogt het ook op in een vreemde vorm. Maar overdag style je het weer in het gewenst model. Hierdoor wordt je haar heel poreus; breekbaar.

Doordat de schacht anders opdroogt dan dat het gestyled wordt, breekt je haar gemakkelijk af of kan het zorgen voor gespleten haarpunten. En we weten het allemaal: die zijn helaas niet te repareren. Slapen met nat haar? Nee, als het even niet hoeft niet!

Gevolgen als je slaapt met je haar in een knotje, staart of vlecht

Haartjes breken af

Een staartje, knotje of vlecht zijn voor ‘s nachts zeker niet aan te raden. Waarom dan wel niet? Als je in je slaap draait, kunnen de haartjes afbreken op het punt waar het elastiek zit.

Klitten of verstikking

De gevolgen zijn nog groter als je haar niet de mogelijkheid krijgt om het vocht te verdampslapen met nat haar knoten. Dit kan het geval zijn als je met een hoofddoek om slaapt of als je je haar in een strakke, natte vlecht of knot doet.

Water dat lange tijd in je haar zit, kan geen kant op. Dit kan – hoe gek het ook klinkt – zorgen voor klitten en zelfs voor haaruitval. Dat komt doordat je haar als het ware stikt.. Oeps!

Natuurlijk kan het echt geen kwaad als je een enkele keer met nat haar of vast haar slaapt, maar probeer er echt geen gewoonte van te maken. Op de lange termijn zal het zichtbaar en voelbaar zijn aan je haar. Dus, dames: vergeet slapen met nat haar; slapen doe je met droog en los haar!

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *