Spring is in the Hair

Deel dit bericht!

Ik hoor je denken: Huh, spring? Het is toch zomer? Jawel hoor, je hebt helemaal gelijk. Tuurlijk is het zomer! Maar omdat ik zelf de lente vooral associeer met bloemen, kleuren en nieuwe energie vond ik ‘Spring is in the Hair’ wel een passende titel.

HairExpo Jakarta

 

HairExpo in Jakarta, Indonesië

En zéker nadat ik de Hair Expo heb bezocht in Jakarta, Indonesië. Want deze beurs beantwoordde eindelijk een deel van de vragen die al lang in mijn hoofd rond spookten: Hoe gaan andere vrouwen toch om met een bad-hair-day? En dan vooral vrouwen in andere delen van de wereld. En hoe ziet het haarmodebeeld eruit in andere landen? Zijn bijvoorbeeld de vrouwen in Azië op dit moment ook in de ban van haarmode met grijstinten? Dus toen ik er lucht van kreeg dat de Hair Expo dit keer in Jakarta plaatsvond, besloot ik ervoor te gaan om een entreebewijs te bemachtigen.

Kleur bekennen

Spring is in the hair Het was verrassend, méér dan verrassend. Ik wist dat ik geen klassieke kappersbeurs moest verwachten, maar dit was wel heel erg modern en overtrof al mijn verwachtingen.

In één woord geweldig! Maar één woord dekt niet de lading van deze beurs, dus vooruit dan, ik gooi er nog een paar tegenaan; overweldigend, meeslepend, kleurrijk, ruimdenkend, als je haar maar goed zit, en nog veel meer!

Weleens een Aziatische dame gezien met lichtblonde hairextensions? Heel bijzonder. En wat te denken van unisex, maar dan met paars haar? Heb je geen veren om een kleurrijke indianentooi te maken? Dan creëer je het toch gewoon op je eigen manier in je eigen haar!

Kijken en bekeken worden

Een uniek concept in een chique setting en doorlopend liveshows in een geweldige sfeer! Bovendien werden er overal waar je maar keek workshops gegeven, dus iedereen die ook maar ìets met haarmode heeft, kon zich helemaal uitleven.

Hair Expo 2

En al nam je zelf niet actief deel aan één van de vele aangeboden activiteiten, je kwam sowieso ogen en oren tekort en verveelde je geen moment. Bovendien werden er oneindig veel haarproducten aangeboden van de meest uiteenlopende maar vooral gerenommeerde merken. Want ook in Azië wordt er veel geld en aandacht aan persoonlijke verzorging besteed.

Zeg het met bloemen

Ook voor bruidskapsels was aandacht in één van de workshops. Bloemen in het haar? Tuurlijk, doen we! En waar wij in Nederland vooral het beeld kennen van de bruid met de takjes gipskruid meegevlochten in het haar, is ook het bruidskapsel hier vele malen uitbundiger en kleurrijker.

Indo hair

Dus een bad-hair-day zal je hier niet zo snel hebben. Variaties genoeg. Oh ja, wat betreft mijn vraag over de grijstinten in de haarmode van vandaag, daar wordt hier toch iets anders over gedacht. Want hoe meer kleur hoe beter, maar liever geen grijs. Dus zeker in Indonesië geldt: Spring is in the Hair!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *