Tips tegen droog en beschadigd haar!

Deel dit bericht!

Glanzend, golvend en een dikke bos. Zo zie je je haar het liefst. Maar helaas is dat bij de meeste mensen niet. Hoe komt het dat je haar zo beschadigd is geraakt en hoe voorkom je droog haar? In deze blog leggen wij dat voor je uit. Lees snel verder!

Kenmerken van droog haar:

  • Je hebt stug, dof haar
  • Er komen snel klitten in je haar
  • Je haarkleur vervaagt snel
  • Je haar is pluizig
  • Je hebt onhandelbaar haar

Oorzaken

De oorzaken van droog, beschadigd haar is verschillend. Om je beschadigde haar te beschermen is het zeker handig de oorzaken hiervan te weten. Het deel van je haar wat uit je huid steekt, wordt meestal beschadigd door wrijving, te veel blootstelling aan de zon of chemische behandelingen

Wrijving

Stel je hebt net je haren gedoucht en je wilt je haren meteen zo droog mogelijk maken. Waar de meeste mensen de fout ingaan, is dat ze met een handdoek hun haren droog wrijven. Absoluut een no-go. Wat er namelijk gebeurd is dat je jouw eigen haren langs elkaar laat ‘schuren’ en je veroorzaakt zo alleen maar meer klitten. Wat je daarom beter kunt doen is met je handdoek je haren droog deppen en niet kneden. 

Een andere grote boosdoener is het overmatig gebruik van hitte styling tools. Hitte zorgt ervoor dat je haar uitdroogt. En dat is precies wat je niet wilt! Wees voorzichtig met het gebruikt van krul- en stijltangen. Zorg ervoor dat je gebruikt maakt van producten die bestemd zijn voor hittebescherming of iets in die richting. Zo bescherm je je kapsel tegen hitte beschadiging en uitdroging. Een goede olie, zoals de Keune Care Satin Oil geeft je haar een luxe oliebehandeling voor gezonder en glanzend haar. Een andere optie is de Keune Care Keratin Smooth Smoothing Serum die pluis tegengaat en bescherming biedt tegen de welbekende hitte tools.

Chemische behandelingen

Het probleem bij chemische behandelingen is dat je haarschubben zich telkens weer moeten openen en sluiten. Doordat dit gebeurd, krijgt je haar te weinig voeding. Én chemische behandelingen hebben veel ingrediënten die je haar kapot maken. Het is belangrijk om na zo’n behandeling je haar goed te verzorgen met de juiste producten. Haarschubben zorgen dat je vochtbalans in je haar op peil blijft. Houdt ze daarom zo gezond mogelijk!

Blootstelling aan de zon

Heerlijk als het lekker warm is en je van plan bent de hele dag te zonnen. Maar pas op voor te veel blootstelling aan de zon! Zon, warmte dus, droogt je haar uit net zoals het gebruikt van hitte styling tools. Door de grote hoeveelheid UV straling die op je hoofdhuid komt, gaan je haarschubben ook open staan. De Goldwell Dualsenses Sun Reflects is hiervoor speciaal ontwikkeld.

Heb je vragen of twijfel je ergens over? 
Onze professionele klantenservice van Haarwereld staat voor je klaar. Je kunt ze vrijblijvend bereiken via klantenservice@haarwereld.nl of via 0529-480503. Bekijk onze andere haartips, te lezen in onze blogs, en check de laatste trends!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *