Uitgroei? Dit moet je weten!

Deel dit bericht!

Uitgroei. Een maandje geleden zat je nog lekker te genieten in de kappersstoel en nu heb je alweer uitgroei? Klinkt vast heel herkenbaar!uitgroei-haar

Helaas, dames. Je haar groeit zo’n centimeter per maand. Dat betekent dus ook dat als jij je haar verft, je de uitgroei er gratis bij krijgt! En dat ga je zien..

Bij het ene kapsel is uitgroei juist heel gaaf, omdat het diepte creëert. Bij het andere kapsel vraagt het echt om professionele bijkleuring.

Uitgroei verdwijnt helaas niet uit zichzelf. Wat doe jij met je natuurlijke haarkleur die weer zichtbaar wordt? Laat je je eigen haarkleur uitgroeien, werk je je geverfde haardos bij of verberg je de uitgroei.. Wij geven je tips over de mogelijkheden!

Wat is uitgroei eigenlijk?

Uitgroei is simpelweg dat je eigen haarkleur weer tevoorschijn komt na een verfbeurt. Bij de één is het alleen veel beter zichtbaar dan bij de ander. Een heel natuurlijk fenomeen dus.

Heb je donkerblond haar en heb je highlights in je haar? Dan is je uitgroei veel minder goed zichtbaar dan dat je lichtblond haar hebt en je haar donkerder hebt geverfd.

Daarnaast geldt natuurlijk: hoe langer je wacht met je uitgroei bijwerken, hoe beter en meer je eigen haarkleur weer te zien is!

Je uitgroei bijwerken

Heb je uitgroei en wil je hier zo snel mogelijk vanaf? Wij geven je tips. Je kunt je uitgegroeide haar op verschillende manieren bijwerken, maar het ligt er wel aan of je haar grijze haren bevat.

Heb je van nature grijs haar? Dan wil je dat alle grijze haren verdwijnen. Voor jou geldt dan dat je je haar moet verven met een echte verving, wil je alles gedekt hebben.scarlett waterstofperoxide

Let op dames: zorg er dan altijd voor dat de verf een natuurtint bevat. Waarom? Een natuurtint kan alleen de grijze/lichtere haren wegwerken.

Ben je bijvoorbeeld tot 30% grijs? Pak dan minstens 15 ml/cc van de natuurtint. Ben je tot 60% grijs? Dan neem je 20 ml/cc van de gewenste natuurtint. Je gebruikt 25 ml/cc van de tint als je tot 100% grijze haren hebt.

Laten we als voorbeeld tot 60% grijs nemen. Hoewel het aantal ml/cc’s per persoon altijd verschillen, is dit een vrij veel voorkomende verdeling:

  • 40 ml/cc 6% waterstofperoxide;
  • 20 ml/cc natuurtint naar keuze;
  • 20 ml/cc warme of koele tint.

Ga alsjeblieft niet zomaar aan de slag als je niet weet wat je aan het doen bent. Bel, mail of chat met ons en wij geven je graag vrijblijvend advies! Ben je trouwens nog op zoek naar haarverf producten? Wij hebben een speciaal haarverfpagina voor je gemaakt.

Haaruitgroei door spoeling?

Uitgroei ontstaat niet alleen door permanente verf, maar ook als je een spoeling hebt gebruikt. Maar: bij een spoeling zal je uitgroei altijd minder opvallen dan wanneer je het geverfd hebt.

Hoe dit komt? Een spoeling vervaagt na 10 tot 12 wasbeurten en verf moet er echt uitgroeien. In de salon gebruiken wij dan ook vaak een spoeling als klanten aangeven dat ze liever niet aan een uitgroei vast willen zitten.

Vanzelfsprekend ga je met een spoeling anders te werk dan met een verving. Bij een spoeling heb je namelijk een ander soort peroxide nodig. Wij raden je de Goldwell ColoranGoldwell-colorance-acidce Lotion aan. Deze lotion is een activator voor een mooie en lang houdbare glanzende kleuring.

Niet geheel onbelangrijk: bij een spoeling zorg je er altijd voor dat je meer lotion gebruikt dan de kleur zelf! Bijvoorbeeld: 60 ml/cc lotion, 30 ml/cc kleur.

Onze kapsters gebruiken vaak de Goldwell Colorance Acid: een professionele haarkleuring die je mengt met de colorance lotion. Afhankelijk van de hoeveelheid haar, deel je het eigenlijk altijd één keer doormidden. Zo kom je altijd goed uit.

Oh, en dames? Misschien overbodig om te zeggen, maar je weet maar nooit. Verf nooit zomaar een kleur op je uitgroei die je mooi vindt. Een mooie overloop met de rest van het haar is o zo belangrijk voor de uiteindelijke look!

Do’s & don’ts met het verven van je haar

Was je haar niet vlak voor de verfbeurt

Echt dames, was je haar niet vlak voordat je gaat verven. Als je je haar niet wast, heb je veel meer natuurlijke oliën op je hoofdhuid en zo hecht de verf veel beter aan je haar.

Breng vaseline of olie aan bij je haargrens

Zelf aan de slag of heb je de ervaring dat de haarverf moeilijk van je huid gaat na het verven? Breng voordat je gaat verven een dun laagje vaseline, babyolie of andere vette crème aan op je huid. Zo veeg je na het verven je huid heel gemakkelijk schoon.

Groen haar? Ketchup!

Heb je zelf je haren voorzien van een kleurtje, maar is het groen uitgevallen? Het klinkt een beetje raar, maar je haar wassen met ketchup doet wonderen.

Ben je toch van plan om zelf je haar te verven? Onthoud dan altijd: de kleur op de verpakking is geen garantie voor de uiteindelijke kleur in je haar! Zeker zijn van je zaak? Breng dan een bezoek aan je kapper. Je betaalt iets meer, maar dan weet je zeker dat je met je droomkleurtje de salon verlaat.

Niet verven, maar je uitgroei verbergen?

Wil je je haar niet opnieuw verven, maar wil je je uitgroei verbergen? Daar hebben wij een paar tips en producten voor:

  • Draag je haar niet in een scheiding, maar steek het op.
  • Creëer volume in je haar, dan valt je uitgroei minder op.
  • Gebruik speciale haaruitgroei stiften of haarmascara om je haar bij te kleuren.
  • Cover je uitgroei met L’oreal Touch Up: easy peasy.
  • Droogshampoo! Liefst niet te vaak gebruiken, maar het licht je donkere haarkleur iets op.
  • Je haaruitgroei valt minder op als je zo min mogelijk haarproducten zoals lak en gel gebruikt.

Aangeraden producten om uitgroei bij te werken of te verbergen

Heb je nog vragen over uitgroei verbergen, uitgroei bijwerken of heb je een vraag over een product? Je weet ons te vinden!


Aangeraden blog

Zelf je haren verven.. To do or not to do?

 

3 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *