Vet haar? Weg ermee!

Deel dit bericht!

Vet haar? Volgens mij kennen we het fenomeen allemaal wel.. Slierterige plukken haar die zwaar aanvoelen en enorm glimmen.vet haar

Even geen tijd (of zin!) gehad om je haar te wassen na een paar dagen? Of heb je na één dag al weer last van vette lokken? Niets zo vervelend als vette lokken.

Vet haar, wat is dat eigenlijk?

Laten we beginnen met wat vet haar eigenlijk is. Terwijl bijna alle vrouwen (en mannen) er regelmatig last van hebben, weet maar een klein deel wat vet haar is.

Elke huid maakt talg aan. Talg is een natuurlijk lichaamsproduct dat ervoor zorgt dat je huid beschermt wordt en soepel blijft. Wist je trouwens dat je niet zonder talg kunt?

Kleine talgkliertjes die onder je hoofdhuid zitten produceren talg dat via je haarzakjes op je hoofdhuid terecht komen. Dan kun je het bijna al wel raden..

Is er te veel talg aangemaakt? Dán wordt jouw haar vet! Hoe je dat kunt verminderen of kunt voorkomen? Read about it!

Zó krijg je (snel) vet haar…

We kunnen er een boek over schrijven. Er zijn erg veel mogelijke oorzaken die de boosdoener kunnen zijn van je vettige haar. Komen ze dan hè!

  1. Stylingsproducten
  2. Een ongeschikte shampoo gebruiken
  3. Je conditioner verkeerd gebruiken
  4. Je eigen handen!
  5. Restjes vet op je kussensloop
  6. Je haar masserend wassen
  7. ‘s Avonds je haar wassen
  8. Hormonen

Stylingsproduct

Het verbaast je vast niet, maar een styling product kan heel veel effect op hebben op het vetgehalte van je haar. Gebruik je bijvoorbeeld een vette wax, dan wordt je haar alleen maar vettiger.

Een ongeschikte shampoo

Een shampoo tegen vet haar is natuurlijk altijd makkelijk, want het zorgt voor veel minder vettigheid. Als het aan ons ligt, gebruik je een reinigende shampoo. Eén van de beste shampoo’s die je kunt gebruiken als jouw hare vettig zijn.

vet-haar

Conditioner verkeerd gebruiken

Breng jij je conditioner in je haarpunten én op je hoofdhuid aan? Oops, daar kun je dan het best meteen mee stoppen. Conditioner aanbrengen op je hoofdhuid is namelijk gegarandeerd snel vet haar.

Je eigen handen!

Zit jij met je handen in het haar? Op de ene dag zit je veel vaker aan je haar dan aan de andere dag. Zeker als je een pony hebt, klinkt dit jou bekend in de oren. Wil je langer genieten van je schone lokken? Niet meer (zo vaak) aan je haar zitten dan!

Masserend wassen

‘Maar dat doet mijn kapster ook.’ Ja, dat kan kloppen. Het masseren van je hoofdhuid als stukje ontspanning in de kappersstoel. Maar mogen wij je aanraden dit absoluut niet elke keer te doen als je je haar wast? Zo stimuleer je namelijk de talggroei en dus vet haar!

Restjes vet op je kussensloop

Het klinkt zó logisch als je het leest.. Als je slaapt, komen er huidrestjes en haarresten op je kussensloop terecht. Was jij je haar, maar verschoon je je sloop niet? Dan komen je gewassen haren weer in aanraking met de vettige restjes. Hallo, vet haar! vet haar

’s Avonds wassen

Tja, als je ‘s avonds je haar wast en je gaat op een kussensloop liggen waar nog restjes op zitten? Dan is je haar logischerwijs de volgende ochtend alweer wat vettig. Was je je haar ‘s morgens? Dan heb je daar diezelfde dag in ieder geval geen last meer van!

Hormonen

Of het eerlijk is? Nee, niet echt. Of we er wat aan kunnen doen? Helaas niet! Sommige meiden of vrouwen hebben tijdens hun menstruatie nu eenmaal vetter haar dan anders. Hormonen maken bij sommige vrouwen tijdens deze periode nu eenmaal meer talgvetten aan.

Kunnen we dan helemaal niks doen tegen vet haar? Maar natuurlijk wel!

…en zó kom je van je vette haren af

vet-haar-wassenHa, want het is heel leuk dat we weten hoe je vet haar krijgt, maar we willen er maar wat graag vanaf. Of beter nog: hoe we vet haar voorkomen. Voor elke oorzaak een toptip!

Wax of gel alleen in je haarpunten

Gebruik een wax of een gel het liefst alleen in de haarpunten en niet op je hoofdhuid. Als wij je advies mogen geven: kies voor een zachtere gel. Een gel is namelijk iets nattig, waardoor je hier niet vet wordt. Wát bij een wax wel het geval is!

Déze shampoos gebruik je tegen vet haar

Of het nou een shampoo tegen vet haar is of een reinigende shampoo.. Wij zijn heel erg fan van de L’anza Healing Pure Clarifying Shampoo en de Keune Regulating Shampoo. Onderaan deze pagina vind je er meer!

Conditioner? Alleen in je puntjes!

Conditioner gebruiken op je hoofdhuid? Not done, ladies. Breng een crèmespoeling echt alleen aan in je puntjes. Doe je het toch op je hoofdhuid? Dan zal je haar de volgende dag al weer vettig aanvoelen. Kapster Marieke vertelt je welke conditioner onze kapsters het meest gebruiken!

Marieke: Wij delen niet alleen de liefde voor het kappersvak, maar ook nog eens voor dezelfde conditioners, haha! Zo is de L’anza Healing Pure Keratin Infusion één van onze favorieten.

Van je haar af blijven!vet haar

Er zitten altijd vettige restjes op je handen, omdat je handen met van allerlei dingen in aanraking komen. Als je dan met je handen door je haren gaat, dan laat je dat vette laagje achter in je schone lokken.

Let er dus op dat je niet zo vaak met je handen aan je haar zit. Vind je dat lastig? Schaf je toch gewoon een leuke knip aan of een elastiekje die geen bobbels achterlaat?

Verschoon je kussensloop regelmatig

Hier kunnen we natuurlijk heel kort in zijn: verschoon je kussensloop regelmatig of draai je kussen een keer om.

Nou dames, zoveel oorzaken, zoveel oplossingen laten we maar zeggen! Er zijn ongetwijfeld meer redenen voor vet haar, maar dit is waarmee wij jou alvast op weg helpen. Bye bye, vettig haar!


Aangeraden producten

Shampoo’s tegen vet haar

Conditioners

Droogshampoos

2 reacties

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *