Vier manieren om jouw paardenstaart stijlvol te dragen

Deel dit bericht!

De paardenstaart. Die ken toch iedereen? Het is één van de makkelijkste manieren om jouw lange lokken op te steken. Maar de makkelijkste manier hoeft zeker niet de saaiste of simpelste te zijn! Toch zouden we dat van de paardenstaart wel snel zeggen. Gelukkig zijn er genoeg manieren waarmee je de paardenstaart heel stijlvol kunt dragen. En die zijn ook nog eens zeer gemakkelijk te creëren, dit kan iedereen!  Zo ga jij met gemak, maar zeer stijlvol op pad. Onze vier favorieten, met ‘how to’ uitleg:

Hairgoals: Zo draag jij de paardenstaart stijlvol en alles behalve saai.

1. Elegante paardenstaart voor de feestdagen

Het duurt nog eventjes maar voordat je het weet staan de feestdagen alweer voor de deur. En met deze stijlvolle paardenstaart kan jij alvast oefenen op een feestelijk kapsel!

 1. Zorg dat je haar glad is. Borstel het goed en geef het een beetje extra volume. Dit kan je doen door  KMS Add Volume Volumizing Spray te gebruiken. 
 2. Je haar is er nu helemaal klaar voor. Haal een pluk aan de voorkant los en steek de rest van jouw haar op in een paardenstaart. Haal je staart een beetje los en trek het weer aan voor wat volume.
 3. Haal een klein plukje uit je paardenstaart en draai dat op het elastiek heen. Zo lijkt het net of je haar is opgestoken met alleen jouw eigen lokken!  Spray de lok in met L’oreal Tecni Art Reno Anti Frizz, zo weet je zeker dat het de hele dag en/of avond goed blijft zitten. Zet het stukje haar vast met een schuifspeldje.
 4. Maak wat mooie slag/krullen in je paardenstaart voor een extra feestelijk kapsel. Heb je niet te veel tijd? Dan kan je deze stap natuurlijk overslaan.
 5. Nu komen we bij het wat lastigere gedeelte, want de lok die je aan de voorkant hebt losgelaten gaan we nu net zoals bij stap 4 vastzetten. Pak de lok en draai de uiteinden om je paardenstaart heen. Ook deze zet je vast met een schuifspeldje. 
 6. Klaar! Spray het hele kapsel goed in met een verstevigende haarspray, bijvoorbeeld; Fudge Hair Cement

2. Simpele gevlochten paardenstaart

paardenstaart vlecht

De gevlochten paardenstaat is wat ingewikkelder (letterlijk en figuurlijk) om uit te leggen dan de stijlvolle paardenstaart die we hierboven hebben besproken. Daarom hebben we voor de simpele gevlochten paardenstaart een ‘How to’ filmpje toegevoegd (deze staat onder de stappen). Maar als je deze staart eenmaal door hebt… is het een hele simpele en snelle manier op jouw haar stijlvol op te steken. Waar wachten we nog op; zo maak je deze half vlecht en half paardenstaart in vier gemakkelijke stappen: 

 1. Split jouw haar in twee gelijke delen. 
 2. Begin met het rechter deel van je haar. Pak met je wijsvinger en klein plukje en leg deze pluk van buiten naar binnen over je haar. Dit doe je ook bij het andere deel van je haar. Voor de oplettende lezer: Klopt! Je doet hier hetzelfde als bij het maken van een vissengraatvlecht.
 3. Herhaal stap 2; je maakt dus eigenlijk een korte vissengraat. 
 4. Pak vervolgens een plukje onderaan de paardenstaart en draai deze om het elastiek, zodat je het elastiekje niet meer ziet. Zet dit plukje vast met schuifspeldjes. Tip: Gebruik schuifspeldjes in de kleur van jouw haar, dan zie je de speldjes niet zitten. 
 5. Klaar! Spray net als bij het kapsel hierboven het haar goed in met een verstevigende haarspray, bijvoorbeeld; KIS Finishing Spray. Zo blijft je haar de hele dag goed zitten!
KIS Finishing Spray

3. De dubbele paardenstaart.

Door de dubbele staart lijkt jouw paardenstaart extra lang! En deze leuke variatie op de normale paardenstaart is ook nog eens super makkelijk om te maken.

 1. Verdeel je haar en maak van het bovenste gedeelte een hoge staart.
 2. Maak van het onderste deel van jouw haar een lage paardenstaart en laat de bovenste staart hier overheen vallen.
 3.  Klaar! Om losse plukjes en pluizig haar te voorkomen kan je ook dit kapsel voorzien van verstevigende haarspray, bijvoorbeeld; KIS Finishing Spray.

4. Paardenstaart met knoop

Hierboven hebben we het haar al gebruikt om het elastiekje te verbergen door een plukje om de elastiek heen te draaien en vast te zetten met haarspeldjes. Dit is bijna hetzelfde idee!

 1. Maak een lange lage paardenstaart, maar laat aan beide kanten een plukje haar over.
 2. Knoop deze plukjes haar boven de paardenstaart.
 3. Zet de uiteinden van de plukjes vast met schuifspeldjes.
 4. Klaar! Spray het kapsel in met een verstevigende haarspray.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *