Vlechten: speciaal voor iedereen die dit blog wenste!

Deel dit bericht!

Vlechten, vlechten en nog eens vlechten. Wij worden hier zó blij van! Er zijn ont-zet-tend veel mogelijkheid om je haar te vlechten en wij gaan er vandaag een aantal uitleggen! vlechten collage

Het leukste is natuurlijk dat je zelf kunt vlechten. Er zijn dus onwijs veel manieren om te vlechten, van simpel tot vrij ingewikkeld. Laten we de beginners niet vergeten, dus we starten met een ‘gewone’ vlecht met drie strengen.

Gewone vlechten

Inside vlecht; de vlecht in het haar

Je kunt dit het best oefenen door eerst een staart te maken en je haar te verdelen in 3 strengen. Je pakt een buitenste pluk – het maakt niet uit met welke kant je begint – en dan leg je die pluk over de middelste pluk heen.

Linkerpluk naar rechts, rechterpluk naar links, etc. Je legt dus continue de buitenste pluk over de middelste pluk. Je zal zien dat je razendsnel een vlecht hebt gemaakt. Gaan we een stapje verder, dan gaan we invlechten.

Invlechten

Tip: oefen dit eerst op het haar van iemand anders! Je doet eigenlijk hetzelfde als bij een gewone vlecht, alleen dan pak je er elke keer een plukje van links en rechts bij. Je begint eerst als een gewone vlecht, maar invlechtendan laat je een deel van het haar los.

Start: links over rechts, rechts over links en dan pak je een klein plukje aan de linkerkant erbij en die doe je weer over rechts. Aan de rechterkant doe je precies hetzelfde. En zo ga je door tot onderaan de vlecht.

Outside vlecht; de vlecht op het haar

De outside vlecht is bijna hetzelfde als de inside vlecht, maar bij de outside vlecht ligt de vlecht als het ware op je haar in plaats van erin.

Bij de inside vlecht leg je alle plukken van bovenaf over elkaar heen. Bij de outside vlecht doe je dit precies andersom; elke pluk gaat ondeoutside vlechtr de anderen door. Dus links onder rechts, rechts onder links; et voila.

Je begint met een heel klein stukje invlechten. Kies zelf de kant waarvan je hem het fijnst vindt om mee te beginnen. Wat je doet is – als je met links begint – met de linkerpluk onder de middelste pluk door te gaan en dan met rechts ook weer onder de middelste pluk door.

Heb je hier een begin mee gemaakt, dan pak je overal een plukje bij. Elke keer haal je dit onder de middelste pluk door en dit herhaal je tot je de vlecht klaar hebt.

Let op: de meeste mensen zijn gewend om de inside vlecht te doen, dus let er goed op dat je niet per ongeluk tussendoor een verkeerde haal maakt.

Visgraat vlecht

Deze vlecht is soms wat moeilijk om ‘m strak in te vlechten, maar het scheelt dat hij eigenlijk wat losser hoort te vallen. Ben je nog niet bekend met deze vlecht? Begin dan ook met oefenen vanuit een staart.visgraat vlecht

Verdeel het haar in 2 strengen (!) en pak van de linkerpluk aan de achterkant een dun plukje en voeg deze via de voorkant aan de rechterkant toe. Pak vervolgens aan de rechterkant een plukje en haal deze via de voorkant naar de linkerkant.

Van de achter/buitenkant, naar de binnenkant, etc. Zo werk je de hele vlecht af. En trek de vlecht absoluut niet te strak, een visgraatvlecht is juist losjes bedoeld. Voor een speels effect kunt je er ook voor kiezen om wat plukjes los(ser) te trekken (begin onderaan).

Waterval vlecht

Begin met je haar vlechten zoals je dat altijd doet (op de normale manier), maar dan aan de zijkant van het hoofd. Vlecht tot de linker of rechter haarstreng bijna op het midden van het hoofd is.

Nu ga je over op de Franse vlechttechniek. Let op: nadat je de eerste slag hebt gehad, start je met de linkse streng een tweede slag. Zodra de linkse streng in het midden is, laat je de rechtse streng hangen.

waterval vlechtJe pakt nu een nieuw plukje ernaast, dit is nu je vervangende rechtse streng. Deze leg je over het midden, om daarna het linker plukje ook weer over het midden te leggen. Is de linker streng in het midden, dan laat je de rechtse weer hangen en pak je een nieuw plukje.

Kortom: je laat de rechtse streng vallen/hangen, nadat de linkerstreng de middelste is geworden. Ga door met vlechten totdat je niet meer verder kunt. Zet de vlecht vast met een schuifje of kies ervoor om het af te maken met een gewone vlecht.

We hopen dat elke vlecht nu een eitje is voor jullie. Heb je nog vragen of zie je heel graag een andere vlecht als how-to? Let us know. Dan gaan wij dat voor je regelen! Veel vlechtplezier dames..

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *