Wafelhaar: zó doe je dat!

Deel dit bericht!

Wafelhaar: het was he-le-maal in tijdens de jaren 80 en 90. Britney Spears was hét voorbeeld van de inimini krulletjes.

De trend van toen heeft ook nu weer een fantastische comeback gemaakt. Ga je nu voor wafelhaar? Dan ben je helemaal bij. Maar, hoe creëer je het eigenlijk? Wij geven je tips en inspiratie!

wafelhaar

How to: wafelhaar

Wil je wafels maken, dan zorg je ervoor dat je haar droog is. Écht droog. Nat of vochtig haar werkt absoluut niet mee voor mooie wafels Denk eraan: we werken met hitte en dus ook met een hittebeschermer. Niet vergeten, want we willen geen dood haar!

Voordat we gaan wafelen met een speciale wafeltang, kam je je lokken goed door. Verdeel daarna je haar in strengen/lokken. Dat maakt het wafelen gemakkelijker. Kies zelf welke lokken of gedeeltes van je haar je wel of niet wilt ‘krullen’. Borstel ook ná (!) het wafelen je haar voor een subtieler effect. Wafelhaar: there you are!

Heb je trouwens geen wafeltang? Dan kun je ook je vochtige haren vlechten in heel kleine vlechtjes, een nachtje gaan slapen en ze eruit halen als je haar droog is. Dit zal hetzelfde effect geven, maar het duurt iets langer!

Wafelhaar inspiratie

wafelhaar staart

Wil je het heel subtiel houden? Dan kun je ervoor kiezen om je haar in een staart te doen en één of twee lokken te voorzien van wafelkrulletjes. Gaaf! Heb je super lang haar, dan is dit effect ook waanzinnig als je het los doet!

wafelhaar-lang

Zoals je op de afbeeldingen ziet, geven de wafels echt meer volume. Dat komt dus goed uit als je dun haar hebt zonder al te veel volume. Ben je op zoek naar nog meer wafelinspiratie? Zoek dan online eens op ‘crimped hair’.

Hoewel het helemaal in is om bepaalde lokken of op een bepaalde lengte te ‘crimpen’, kun je ook voor je hele bos haar gaan! Voor welke look ga jij?

wafelhaar

wafelhaar_4

wafelhaar_2


Hittebeschermende producten

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *