Wanneer stap ik als man over naar een millimeter kapsel?

Deel dit bericht!

Als man kan het overwegen van een millimeter kapsel een grote stap zijn. Een kort kapsel kan je uiterlijk enorm veranderen en het is daarom belangrijk om zorgvuldig te overwegen of het een stijl is die bij jou past.

Een millimeter kapsel is een extreem korte lengte, vaak niet meer dan een paar millimeter lang. Dit kan er modern en trendy uitzien, maar het is wel belangrijk om te overwegen of dit kapsel bij je gezichtsvorm en haartype past. Als je bijvoorbeeld dun haar hebt, kan een millimeter kapsel er platter uitzien. Het overwegen van een millimeter kapsel is ook een grote verandering voor de verzorging van je haar. Zo zul je je haar vaak moeten knippen om het in model te houden.

Is millimeteren een goede stap als je kaal wordt?

Een gemillimeterd kapsel kan een goede keuze zijn voor mannen die kaal worden, maar het hangt af van de individuele situatie. Een gemillimeterd kapsel kan een mannelijke, verzorgde uitstraling geven en kan aandacht naar de gezichtsvorm en de haarlijn geven. Dit kan zeker goed zijn voor jouw zelfvertrouwen!

Alleen… een gemillimeterd kapsel kan je kaalheid ook alleen maar benadrukken. In sommige gevallen kan het zelfs kale plekken zichtbaarder maken. Een andere mogelijkheid is om een stijl te overwegen die het haar wat langer laat, of een stijl waarbij het haar wordt gelaten om nog wat volume te geven en kaalheid te bedekken.

Voordelen van gemillimeterd kapsel

  1. Low-maintenance: Een gemillimeterd kapsel is gemakkelijk te onderhouden. Omdat het zo kort is, hoef je het niet vaak te wassen of te stylen. Het is een ideaal kapsel voor mannen die weinig tijd hebben om hun haar te verzorgen.
  2. Verschillende gezichtsvormen: Een gemillimeterd kapsel kan goed passen bij verschillende gezichtsvormen. Veel korte kapsels kunnen de gezichtsvorm optisch veranderen bij bepaalde gebieden.
  3. Verschillende haartypes: Een gemillimeterd kapsel kan geschikt zijn voor verschillende haartypes, als het maar goed geknipt is. Dun haar kan er bijvoorbeeld vol uitzien en dik haar kan er slanker uit zien.
  4. Groei: Soms kan gemillimeterd haar gemakkelijker groeien, omdat het geen weerstand geeft aan groei en dus niet snel in de war raakt.

Houdt er wel rekening mee dat zoals elk kapsel, gemillimeterd kapsel niet voor iedereen geschikt is! Overleg met jouw kapper voor advies, en overweeg ook of het bij je werk, levensstijl, gezichtsvorm en haartype past.

Een trend?

Het is al sinds jaren een populaire haarstijl onder mannen, en kan een trend worden genoemd. In de afgelopen jaren heeft dit kapsel pieken en dalen. Het wordt ook wel gezien als een tijdloze haarstijl.

Gemillimeterd kapsel kan verschillen van iets extreem kort tot iets langer maar nog steeds kort. En het kan stijlvarianten hebben zoals fade of de zijkanten net iets hoger of lager geschoren.

Op zoek naar producten om jouw haar te stylen? Check onze ruime keuze haarstylingsproducten voor mannen!

Heb je vragen of twijfel je ergens over? 
Onze professionele klantenservice van Haarwereld staat voor je klaar. Je kunt ze vrijblijvend bereiken via klantenservice@haarwereld.nl of via 0529-480503. Bekijk onze andere haartips, te lezen in onze blogs, en check de laatste trends!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *