Wat is berg en hoe voorkom je het?

Deel dit bericht!

Berg herken je aan vettige, gele schilfers en roodheid op de behaarde hoofdhuid. Het komt vaak voor bij baby’s en jonge kinderen. Het ziet er niet zo fris uit, maar is onschuldig. Met de Mediceuticals Anti-Berg Kit voorkom je deze aandoening! In deze blog leg ik je alles uit over de huidaandoening. Maak je geen zorgen, binnen de kortste keren is jouw kleine er weer vanaf!

Maar eerst, wat is berg?

Berg komt vaak voor bij kleine kinderen en is een aandoening aan de hoofdhuid. Niet alleen de hoofdhuid (de haargrens), maar het kan ook voorkomen bij de wenkbrauwen. Je kan berg een beetje vergelijken met een vorm van eczeem. Het verdwijnt meestal wel weer, maar het kan zijn dat er plekjes over blijven. Het is niet besmettelijk! Dit huidkwaaltje noemen we dus berg bij baby’s en seborroïsch eczeem bij volwassenen.

Waaraan herken je berg?

Berg kun je herkennen aan meerdere symptomen. Onderstaand zijn de meest voorkomende en makkelijkst herkenbare. Wil je er zeker van zijn dat het Berg is? Neem dan even contact op met een specialist.

  • Vettige, gele/witte schilfers
  • Roodheid
  • Jeuk
  • Wenkbrauwen & hoofdhuid

Oorzaken

Een precieze oorzaak is niet bekend. Bij jonge baby’s kan het zijn dat er teveel talg wordt aangemaakt. Dit samen met een huidgist, pityrosporon ovale, die zich vooral bij vettigheid ontwikkelt, zorgen samen voor een huidreactie, zoals de korstjes en de gele schilfers. Meestal gaat berg van zichzelf weer over. Is er heel heftig of gaat het niet vanzelf weg? Dan kun je er iets aan doen met de juiste producten.

haren wassen

Mediceuticals Anti-Berg Pakket

Met de Mediceuticals Anti-Berg Pakket ga je de huidaandoening tegen! Breng een dun laagje Mediceuticals Therapeutic aan en laat dit een paar uur of een nachtje intrekken. Daarna was je het zorgvuldig uit met de Mediceuticals Solv-X shampoo. 

Extra tips tegen berg

Naast het goed verzorgen van de huid met de Mediceuticals producten, zijn er een aantal dingen die ook kunnen helpen.

  1. Laat de hoofdhuid goed ademen. Zonlicht en buitenlucht doet veel goeds. Bij hele jonge baby’tjes is het juist wel heel belangrijk dat ze de juiste hoofdbescherming krijgen, en niet in de felle zon of kou komen. 
  2. Laat je baby zoveel mogelijk rust ervaren en absoluut geen stress! Berg kan hierdoor erger worden. 
  3. Laat de hoofdhuid zoveel mogelijk met rust. Als het jeukt, niet krabben, want zo vergroot je de kans dat de huid gaat irriteren.

Heb je vragen of twijfel je ergens over? 

Onze professionele klantenservice van Haarwereld staat voor je klaar. Je kunt ze vrijblijvend bereiken via klantenservice@haarwereld.nl of via 0529-480503. Ook als je vragen hebt over een ander product of merk, kun je natuurlijk bij onze klantenservice terecht. 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *