Wat is een haartoner?

Deel dit bericht!

Ongewenste kleurtinten neutraliseren in het haar? Een haarproduct met gekleurde pigmenten? Yes! Dat is precies wat een haartoner doet. De pigmenten die de haartoner heeft, heffen de ongewenste tinten met elkaar op. Daardoor krijg jij het gewenste haarkleur resultaat.

Wat voor soorten haartoners?

Er zijn nogal wat verschillende haartoners op de markt. Zo heb je als eerste de permanente of demi-permanente kleuring. Professionals gebruiken vrijwel altijd een permanente kleuring of spoeling. Het voordeel van een spoeling is dat het minder aggressief werkt als een haarverf, maar blijft bij de meeste mensen niet langer dan 18 wasbeurten zitten. 

Ook heb je de semi-permanente kleuring. Dit is een totaal andere soort haartoner dan de permanente of demi-permanente toner. Het nadeel is dat deze kleur een stuk minder lang vast houdt op je haar. Semi-permanente toners zijn wel ideaal voor thuisgebruik.

Haartoners geven dus het haar tijdelijk een andere kleur. Het is vergelijkbaar met een kleurspoeling. Let op: permanente haarverf tast je natuurlijke haarkleur wel aan, haartoners niet!

Overgestelde kleuren gebruiken?

Klinkt misschien gek, maar toch is dat de oplossing voor een bepaald soort gloed in je haar die je absoluut niet wilt. Wanneer je na het blonderen van je haar een enorm gele gloed hebt, dan kun je het beste een paarse haartoner gebruiken. Paars neutraliseert geel. Of dat je geblondeerde lokken ineens oranje worden, gebruik dan een blauwkleurige haartoner. Hierdoor blijven alleen je mooie (net) geblondeerde lokken mooi.

Wat ook vaak voorkomt is dat je na het zwemmen een soort groene gloed krijgt. Geen zorgen, dit kan makkelijk gefixt worden! Door rode pigmenten te gebruiken, neutraliseer je de groene kleur.

Als je geen kapper bent, snap je waarschijnlijk niet zo veel van het neutralisatieproces. Maar je bent vast wel bekend met de kleurencirkel met primaire en secundaire kleuren. Dit kan je dus gemakkelijk toepassen op je haar.

Bekijk ons aanbod op www.haarwereld.nl!

Heb je vragen of twijfel je ergens over? 

Onze professionele klantenservice van Haarwereld staat voor je klaar. Je kunt ze vrijblijvend bereiken via klantenservice@haarwereld.nl of via 0529-480503. Bekijk onze andere haartips, te lezen in onze blogs, en check de laatste trends!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *