Wat is het verschil tussen een tondeuse en een trimmer?

Deel dit bericht!

Je werkt je korte zijkanten bij, maar wat kies je? Een tondeuse? Een trimmer? Wat is het verschil tussen die twee? Wanneer gebruik je welke? Dat is hieronder allemaal op een rijtje gezet voor je!

Wat is een trimmer?

Vaak wordt de haartrimmer gebruikt bij alle randjes. Denk aan stukjes bij je oren of onderaan bij je nek. Over het algemeen snijdt een trimmer kortere lengtes dan de tondeuse. Daardoor krijg je de contouren wat strakker. Voor figuurtjes in het haar is het dus ook super handig in gebruik.

Er zijn veel soorten trimmers. Neem een baardtrimmer. Dit is net zo als de trimmer voor je hoofdhaar. Je kunt er strakke lijntjes mee zetten. Ook dit geldt voor de neushaartrimmers en de oorhaar trimmers. 

Waarvoor gebruik je een tondeuse?

Een tondeuse is de ‘grote’ versie van de trimmer. Het is bedoeld om de wat dikkere stugge haartjes af te scheren. Tondeuses hebben een krachtige motor. Niet alleen voor het hoofdhaar, ook voor de wat vollere, langere baarden. Je gebruikt het namelijk om grote delen te scheren. Op een tondeuse kun je verschillende opzetstukken zetten. Dan is het wel belangrijk met welke lengte je een opzetstuk wilt gebruiken. En natuurlijk welk opzetstuk. 

Voordat je een tondeuse of trimmer koopt, bedenk dan goed waarvoor je die wilt gaan gebruiken. Het zou zonde zijn als je een trimmer koopt, en je grote stukken wilt scheren. 

De beste trimmers en tondeuses op dit moment!

De Moser Trimmer ChroMini Pro 2 is een zeer goede optie! Deze trimmer wordt veel gebruikt door professionals maar is ook bij de consumenten populair. Maar waarom zou je dan kiezen voor een mini versie? Het is super handig en makkelijk in gebruik. Super goed geschikt voor het meenemen op reis etc. 

Om iedere week naar de kapper te gaan is ook weer wat. Daarom zijn er tondeuses in veel soorten en maten die bij jouw haar past. De Moser Tondeuse Chromstyle Pro 1871 heeft een hoge gebruiksvriendelijkheid. Slijtage kennen de tondeuses van Moser niet, ookal worden ze elke dag gebruikt door professionals.

Wahl Professional Super Taper & Super Trimmer set

Voor gebruik in de salon of voor thuis? Bekijk dan deze set. Dit is namelijk een combipakket van de Super Taper en de Super Trimmer. De Super Taper is van hoge kwaliteit met een sterke snoer. De Super Trimmer is een compacte, draadloze trimmer. Deze twee samen zijn eenvoudig in gebruik. En dat samen met hoge kwaliteit!

Heb je vragen of twijfel je ergens over? 
Onze professionele klantenservice van Haarwereld staat voor je klaar. Je kunt ze vrijblijvend bereiken via klantenservice@haarwereld.nl of via 0529-480503. Ook als je vragen hebt over een ander product of merk, kun je natuurlijk bij onze klantenservice terecht.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *