Wat te doen bij droog haar?

Deel dit bericht!

Jouw haar leuk stylen en opsteken? Maar is jouw haar en hoofdhuid daar veels te gevoelig voor? Wanneer je droog haar hebt is de kans zeer aanwezig dat wat je ook doet jij je haar beschadigd. Droog haar kan namelijk makkelijk afbreken of er ontstaan veel gespleten punten. Hoe voorkom je droog haar? Dat lees je hieronder!

Oorzaken

Voordat je droog haar wilt tegenhouden, is het belangrijk dat je een aantal oorzaken weet waardoor je droog haar krijgt. Het ontstaat door verschillende factoren, waaronder:

  • Veel blootstelling aan zon en hitte (bijv. föhnen, stijlen met warmte)
  • Te veel werken met chemische producten (bijv. verven, permanenten)
  • Onvoldoende hydratatie en verzorging
  • Uitdroging van de hoofdhuid
  • Genetische aanleg
  • Medische aandoeningen (bijv. schildklierproblemen, droge huid)

Voorkomen?

Nu je de (meest voorkomende) oorzaken weet en wanneer je zelf last hebt van droog haar wil je dit natuurlijk voorkomen. Alleen hoe voorkom je droog haar? Daar zijn een aantal stappen voor!

Hydrateren

Het is belangrijk dat je jouw haar en hoofdhuid regelmatig hydrateert met olie en conditioner. Dit geeft je haar een extra glas, een boost en maakt je haar wat ‘vettiger’ wat zorgt voor minder kans op uitdroging. Gebruik bijvoorbeeld de Keune Care Satin Oil. Na een aantal keer gebruiken straalt jouw haar weer en geeft het een gezonde gloed.

Niet te vaak wassen

Te veel haren wassen kan leiden tot uitdroging en beschadiging van de hoofdhuid en het haar. Het wassen verwijdert ook de natuurlijke oliën en voeding die het haar nodig heeft om gezond te blijven. Het resultaat is dof, broos en breekbaar haar! Het is verstandiger om het haar af en toe te wassen met een zachte shampoo en het tussen wasbeurten in te beschermen met droogshampoo of andere hittebeschermende producten.

Hittebeschermende producten

Hittebeschermende producten helpen om beschadiging aan het haar te voorkomen bij het gebruik van styling tools zoals föhns, stijltangen en krultangen. Het gebruik van deze producten beschermt het haar tegen uitdroging en vermindert het risico op breken, splijten en verlies van glans. 

Stress verminderen

Tja, makkelijk gezegd… Maar toch blijft dit voor het grootste deel van de mensen heel moeilijk. Stress veroorzaakt niet alleen haaruitval of een droge huid, ook andere lichamelijke of zelfs geestelijke probleempjes/vervelende dingen.

Het is goed voor jezelf om regelmatig oefeningen te doen. Beweging is namelijk goed voor je lichaam en zowel geestelijk. Denk hierbij ook aan om voldoende slaap te maken. Slecht of weinig slapen kan komen doordat je snel kan piekeren of omdat je überhaupt al slaapproblemen hebt. Plan daarnaast genoeg tijd in voor jezelf en activiteiten die je leuk vind!

Wanneer je van alles hebt geprobeerd maar je nog steeds een droge hoofdhuid of haar hebt, is het verstandig om naar een dermatoloog of tricholoog te gaan als er mogelijk onderliggende medische problemen zijn.

Heb je vragen of twijfel je ergens over? 
Onze professionele klantenservice van Haarwereld staat voor je klaar. Je kunt ze vrijblijvend bereiken via klantenservice@haarwereld.nl of via 0529-480503. Bekijk onze andere haartips, te lezen in onze blogs, en check de laatste trends!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *