Wat te doen tegen haaruitval?

Deel dit bericht!

Wanneer je haarverlies hebt, betekent dat simpel gezegd dat je meer haar verliest dan dat je haar aangroeit. Jouw haar wordt dan dun en futloos. Niemand wilt dit natuurlijk. Dromen van een volle bos haar blijkt totaal niet werkelijk te zijn… Maar niet getreurd, er zijn genoeg tips om haaruitval te voorkomen!

Eerst is het belangrijk om de oorzaken van haaruitval bij langs te gaan.

Stress

Misschien wel de grootste boosdoener van het allemaal; stress. We weten dat je lichaam soms gek reageert op teveel stress. Stress, met name het stresshormoon cortisol, heeft invloed op de haarzakjes. Dat is geen goed teken, de haarzakjes is het beginpunt van je haren. Stress stimuleert haarverlies.

Hormonen

Naast de stresshormonen die haarverlies stimuleren, bestaat er ook het hormoon oestrogeen. Oestrogeen neemt tijdens de overgang af, en dat is de reden dat er vaak wordt gezegd dat oudere vrouwen meer haarverlies hebben. Voor mannen geldt dat de testosteron de haarzakjes laten krimpen waardoor ook haaruitval een gevolg daarvan is.

Wanneer je ouder wordt, ontstaat er een geleidelijk haarverlies. Dit begint meestal bij de bovenkant van je hoofd. Hoe ouder je namelijk wordt, hoe dunner, futloos, lichter haar je krijgt. Hoeveel haar je verliest is genetisch bepaald. 

Zwangerschap

Als je zwanger bent of zwanger geweest, is het je misschien al opgevallen dat je dikke lange lokken veranderen in dunne sprieterige haartjes. Dit komt namelijk vaak voor bij vrouwen tijdens of na de zwangerschap! Hormonen gieren door je lichaam heen en daardoor is je lichaam een beetje van slag. De balans tussen je hormonen wordt verstoord. Dit geeft een lichamelijke reactie in de haarzakjes. Wanneer je haarverlies na de zwangerschap krijgt, betekent dit dat je hoogstwaarschijnlijk meer haar vasthield tijdens je zwangerschap, wat na de bevalling uitvalt. In de meeste gevallen heeft je haar tijd nodig om weer te herstellen zoals het was.

Hoe stop je haaruitval?

Je kunt zelf actie ondernemen om haaruitval tegen te gaan. Maar weet wel dat het niet in één keer kan stoppen en het tijd nodig heeft. Door voldoende water te drinken elke dag, hydrateer je niet alleen je lichaam, ook je haar doet dat goed. Hierboven is uitgelegd dat stress een grote boosdoener is. Vermijd daarom stress en doe bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen als je er veel last van hebt. 

Geef je haar de juiste voeding die het nodig heeft. Gebruik haarvitamines, zoals die van Yummy Gums. Gebruik daarnaast ook goede shampoos, maskers en andere haarproducten voor jouw haartype. Bij onze webshops www.haarwereld.nl & www.petrashaarwereld.nl vind je een enorme keuze aan professionele producten voor welk haartype dan ook! Een professioneel haarproduct bevat veel meer werkende ingrediënten dan een goedkope shampoo van de supermarkt. Dit betekent dat je haar de verzorging krijgt die het nodig is.

Welke producten kan ik het best gebruiken bij haaruitval?

Per dag verliest u zo’n 50 tot 100 haren. Dat klinkt misschien als veel, maar is heel normaal en onderdeel van een natuurlijke haargroeicyclus. Elke haar doorloopt de cyclus van haargroei tot haaruitval. Gemiddeld duurt het zo’n 3 tot 5 jaar voordat een haar de haargroeicyclus volledig doorloopt en uitvalt. Hier krijgt u zeker geen minder volle bos haar van. Vooral niet als u bedenkt dat er op uw hoofd ruim honderdduizend haarzakjes zitten.

Verliest u aanzienlijk meer dan 100 haren per dag? Dan is er sprake van overmatig haaruitval en dunner wordend haar. Dat gaat u na een tijdje ook voelen en zien. Overmatig haaruitval en dunner wordend haar kan verschillende oorzaken hebben. Misschien is de haargroeicyclus verstoord of groeien nieuwe haren zwakker terug. Wat de oorzaak ook is, het is vervelend en overkomt zowel mannen als vrouwen.

Mediceuticals is een dermatologisch goedgekeurd merk waarmee je haaruitval tegen kunt gaan. Heb je veel last van haaruitval? Dan is de onderstaande set geen overbodige luxe maar een must-have! Het is even een intensieve kuur, maar je zult merken dat het haaruitval beduidend minder wordt! Neem eens een kijkje bij de onderstaande sets.

Voor vrouwen
Voor mannen

Heb je vragen of twijfel je ergens over? 
Onze professionele klantenservice staat voor je klaar. Je kunt ze vrijblijvend bereiken via klantenservice@haarwereld.nl of via 0529-480503. Bekijk onze andere haartips, te lezen in onze blogs, en check de laatste trends!

Merken: Mediceuticals

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *