Wat te doen tegen roos? Ik wil er vanaf!

Deel dit bericht!

Roos? Daar wil je zo snel mogelijk vanaf! Het ziet er niet fris uit en blijft zich ophopen… Hieronder een aantal tips die je zeker weten gaan helpen!

Maar eerst, wat is roos?

Roos kan je herkennen aan de witte schilfertjes!

Roos zijn kleine witte schilfertjes op je hoofdhuid. Als je er last van hebt, je bent sowieso niet de enigste! Roos komt bij heel veel mensen voor en keert zich telkens terug. De reden hiervoor is dat je hoofdhuid cellen zich te vaak vernieuwen. Gemiddeld is dit 2 keer per week. Maar dat is anders bij roos. Dan wordt het vernieuwen versneld en dan blijft het niet bij die 2 keer, maar dat verdubbeld zich. De reden dat het bij sommige mensen zo is, is nog onbekend. Doordat dit bijdraagt aan de talgproductie, kan het behoorlijk veel jeuk geven.

Waar moet je op letten?

Producten (anti-roos)

Wees zorgvuldig met het gebruik van de juiste shampoo en conditioner. Wat er namelijk gebeurd als je een shampoo voor een vette huid gebruikt, zorgt dat voor uitdroging en dus ook voor meer talg. 

  • De Goldwell Dualsenses Scalp Regulation Anti-dandruff Shampoo reinigt je haar op een milde wijze, zodat je haar lekker zacht blijft. Hierbij is het voordeel dat jouw hoofdhuidfuncties weer hersteld worden! Als je de shampoo regelmatig gebruikt, voorkom je dat weer opnieuw last gaat krijgen van roos.
  • De Keune Care Derma Exfoliate shampoo is een milde en reinigende shampoo die geschikt is voor alle haartypen met roos. De jeuk wordt verminderd en de shampoo laat de talgklieren ontspannen.
  • Maar hoe en wat met gekleurd haar? Neem de KMS Head Remedy Dandruff Shampoo! Deze shampoo van KMS zorgt in ieder geval voor de roosvermindering, maar verzorgt je gekleurde haar tegelijkertijd!

Haren wassen

Belangrijk bij het douchen, douche niet te warm! Als je je haar te warm gaat wassen, droogt je hoofdhuid uit. Spoel de haarproducten die je gebruikt grondig uit. Dit omdat als er productresten achterblijven in je haar, zich op den duur kan ophopen en wat weer zorgt voor jeuk en irritaties. Wat absoluut een no-go is, is het gebruik van shampoos met sulfaten, siliconen en/of parabenen! Het is altijd goed om je hoofdhuid af en toe een treatment te geven om het gezond en soepel te houden.

Vermijd krabben!

Krabben zorgt voor stimulatie van de hoofdhuid. Je bent dan weer terug bij af. Je hoofdhuid gaat dan juist meer talg aanmaken, wat zorgt voor extreem veel huidschilfers. Je moet je hoofdhuid laten rusten om te genezen. Dan wordt de jeuk geleidelijk minder. Wat ook handig is, is je borstel en alle andere style tools schoon te maken.

Heb je vragen of twijfel je ergens over? 
Onze professionele klantenservice van Haarwereld staat voor je klaar. Je kunt ze vrijblijvend bereiken via klantenservice@haarwereld.nl of via 0529-480503. Ook als je vragen hebt over een ander product of merk, kun je natuurlijk bij onze klantenservice terecht.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *