Waterstofperoxide: wanneer gebruik je welk percentage?

Deel dit bericht!

Bij het gebruik van waterstofperoxide als activator in haarverf, wordt een standaardconcentratie gebruikt, afhankelijk van het gewenste resultaat en het haartype. De meest voorkomende concentraties zijn 3%, 6%, 9% en 12%, en ze worden meestal aangeduid als 10 volume (3%), 20 volume (6%), 30 volume (9%) en 40 volume (12%). Zie hieronder wanneer je welke waterstofperoxide gebruikt om het beste resultaat te krijgen. 

Voorzichtig omgaan met waterstofperoxide!

Het gebruik van waterstofperoxide in verf kan gevaarlijk zijn, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn en de juiste hoeveelheid te gebruiken. In de meeste gevallen wordt waterstofperoxide niet rechtstreeks aan verf toegevoegd, maar wordt het gebruikt als een aparte activator of ontwikkelaar voor kleurverf, vooral in haarkleuringsproducten.

De percentages uitgelegd!

Het percentage waterstofperoxide geeft aan hoe sterk de activator is en hoeveel kleurverandering het kan veroorzaken. Lagere percentages (zoals 6%) zijn geschikt voor lichtere kleurveranderingen. Of als je je haar gewoon een paar tinten donkerder wilt maken. Hogere percentages (zoals 9% of 12%) worden gebruikt als je een drastischere kleurverandering wilt bereiken, maar deze kunnen ook meer schade aan je haar veroorzaken.

Waterstofperoxide 3% (volume 10)

Dit wordt meestal gebruikt om het haar te tonen, de kleur lichter te maken of om het haar te verven zonder drastische veranderingen.

Waterstofperoxide 6% (volume 20)

Dit wordt vaak gebruikt om het haar één tot twee tinten lichter te maken of om permanente kleuring te bereiken.

Waterstofperoxide 9% (volume 30)

Dit wordt gebruikt om het haar drie tot vier tinten lichter te maken.

Waterstofperoxide 12% (volume 40)

Dit wordt gebruikt om het haar drie tot vier tinten lichter te maken. Maar het moet met voorzichtigheid worden gebruikt omdat het haar hierdoor sterk kan worden aangetast. Wij zijn hier zelf geen voorstanders van, omdat dit je haar en hoofdhuid enorm kan beschadigen.

Maar let heel goed op!

Hoe lichter je je haar wil, hoe hoger het percentage. Maar ben je blond en wil je nog lichter? Gebruik dan absoluut geen 12%, want dan raakt je haar enorm beschadigd. Lees ons oudere blog voor meer informatie! Klik hier.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *