Waterstofperoxide: dit moet jij weten!

Deel dit bericht!

Waterstofperoxide ken je misschien ook wel als zuurstofwater en is eigenlijk een soort bleekmiddel voor je haar. Je mengt de waterstofperoxide met de verf die je gaat gebruiken. Het zuurstofwater zorgt ervoor dat het haar in principe iets opzwelt en daardoor wordt de verf goed opgenomen. waterstofperoxide

Soorten waterstofperoxide

Je hebt waterstofperoxide van 3%, 6%, 9% en 12%. Maar, wat betekent nou wat precies? Hoe lichter je je haar wil, hoe hoger het percentage.

Maar: let op: ben je blond en wil je nog lichter? Gebruik dan absoluut geen 12%, want dan raakt je haar enorm beschadigd.

Wanneer gebruik je welke waterstofperoxide?

Scarlett 3%

Je gebruikt de waterstofperoxide 3% als je je haar donkerder gaat kleuren en als het qua kleur op dezelfde hoogte blijft zitten. De 3% is trouwens ook voor grijze haren, maar wel met een natuurtint. Gebruik deze peroxide niet als je je haar lichter wilwaterstofperoxide scarlettt kleuren.

Wil je lowlights in je blonde haar zetten? Dan kleur je het ook met de 3%. Verder kun je het gebruiken voor blondere plukjes met blondeerpoeder. Het lage percentage gebruik je dus eigenlijk alleen als je zelf al heel blond bent, maar het nét ietsje lichter wilt hebben.

Scarlett 6%

De waterstofperoxide 6% gebruik je bij het lichter kleuren van de haren tot 2 kleuren lichter. De 6% kan trouwens ook de grijze haren wegwerken, maar wel met een natuurtint. Voor het oplichten van de haren leent deze peroxide zich ook uitstekend; denk hierbij aan folies of een mutsje. De 6% doet dus nét iets meer dan de 3% qua oplichting.

Scarlett 9%

Wil je graag tot 3 à 4 tinten lichter kleuren? Dan gebruik je de 9%. We hebben het hier dan echt over de blonde series. Let er wel op dat je deze peroxide niet in té blond haar doet, want dan kan het behoorlijk broos worden.

Je kunt de 9% wel op je hoofdhuid aanbrengen, maar zorg er echt voor dat je GEEN schone hoofdhuid hebt. Dit kan ervaren worden als niet prettig! De 9% pas je dus toe voor een flinke kleurverlichting.

Scarlett 12%

De waterstofperoxide 12% gebruik je alleen als je heel donker bent en je haar heel licht wilt hebben. Anders gebruik je dit absoluut niet! De 12% kleurt namelijk tot wel 5 tinten lichter. waterstofperoxide verf

Je kunt met de 12% ook oplichting door middel van folies. Maar, eerlijk is eerlijk: onze kapsters van Haar & Mode Petra zijn geen voorstanders van de 12% op de hoofdhuid.

Deze peroxide kan heel agressief zijn zelfs je hoofdhuid kapotmaken. Wij raden dan écht de 9% aan.

Ga je dus aan de slag met haarverf? Let dan goed op welk percentage waterstofperoxide je toepast!


Aangeraden producten

Peroxide Scarlett 3%

Peroxide Scarlett 6%

Peroxide Scarlett 9%

Peroxide Scarlett 12%

Een reactie

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *