Welk stylingsproduct past het best bij mij?

Deel dit bericht!

Een vraag die bijna iedereen wel eens heeft gehad. Wellicht heb je inmiddels één of meerdere fijne stylingsproducten gevonden, maar speciaal voor degene die nog twijfelen of al jaren opzoek zijn naar het perfecte product schrijf ik deze blog. Ik ga je helpen hoe je een product uitkiest en hoe je het perfecte kapsel creëert.

Waarom zou je een stylingsproduct gebruiken?

Je haar is een visitekaartje. Heb je niks aan je haar gedaan of kun je maar geen fijne producten vinden waardoor het er slordig uitziet? Dan kom je op de meeste mensen al gauw over als een sloddervos. Dat willen we natuurlijk niet. Zeker niet als je een belangrijke baan, feestje of andere belangrijke gelegenheid hebt. Met een stylingsproduct zorg je ervoor dat er leven in je kapsel komt en zie je er verzorgt uit.

Hoe kies je de juiste stylingsproducten?

Bij het kiezen van het juiste stylingsproduct moet je letten op een aantal factoren. De dikte en haarlengte zijn het meest belangrijk. De dikte is onder te verdelen in drie groepen:

1. Dun haar
Mensen met dun haar willen doormiddel van het gebruiken van een stylingsproduct vooral zorgen voor wat volume. Dit is te bereiken met een bijvoorbeeld een mud of molding paste.

2. Normaal haar
Heb je geen dun of dik haar, maar zit je er net tussenin? De Goldwell Roughman is dan wellicht een goede optie. Deze creme pasta kan je net het extra volume geven bij iets wat dun haar, maar controleert ook eenvoudig dik haar.

3. Dik haar
Wanneer je dik haar hebt, heb je iets minder behoefte aan extra volume. Je hebt aan een wax of pomade al meer dan genoeg om je haar in de gewenste stijl te krijgen.

Qua haarlengte kun je de volgende vuistregel aanhouden; hoe korter het haar, hoe minder de hold van je stylingsproduct hoeft te zijn. Kort haar is iets stugger dan lang haar en zal daardoor minder stevigheid nodig zijn.

Een aantal producten die fijn zijn om te gebruiken met kort haar zijn:

 • Haarlak
  Door gebruik te maken van een haarlak zorg je voor een wat lossere look zonder dat je haar slap en futloos voor je ogen gaat hangen.
 • Mousse
  Met een mousse geef je tijdens het droog föhnen van je haar extra stevigheid. Ook beschermt de mousse je haar tegen de hitte.
 • Clay, wax of paste
  Kort haar dat wat dikker en voller is, heeft vaak niet zo veel product nodig of heeft genoeg aan een product met een mindere stevigheid. Hiervoor is een wax, paste of clay ideaal. De één geeft meer shine aan je haar terwijl de ander een matte look geeft.
 • Gel
  In het geval dat je slap dun haar hebt, is een gel in de meeste gevallen het fijnst om te gebruiken. Met gel met een hoge stevigheid kun jij je dunne haar perfect stylen en blijft het lang in model.

Mensen met lang haar kunnen het best gebruik maken van de onderstaande producten:

 • Een lichte haarlak
  Volume is eenvoudig te creëren met een lichte haarlak. Dit doe je door de haarlak op je haar te spuiten en je haar voorzichtig op te tillen.
 • Volume mousse
  Met een volume mousse maak je je haar wat stugger. Hierdoor is het eenvoudiger in model te brengen.

Heb je een bos krullen dan kun je het best gebruik maken van de onderstaande producten:

 • Krullen creme
  Een krullencreme is meest gebruikte product voor het behoud van je krullen zonder dat het zwaar en hard wordt. De KMS Curl Up Perfecting Lotion is één van onze popie jopies.
 • Een wax, clay en paste
  Wanneer je krullen van jezelf hebt, ben je maar weinig stylingsproducten nodig. Zo geef je wat extra stevigheid maar voorkom je dat het haar te zwaar wordt waardoor het snel inzakt.

 • Haarlak
  Dit gebruik je op het droge haar, om het goed in model te brengen en te houden. Voor extra volume kan je het beste op je kop gaan hangen en de haarspray van onder af op je haren spuiten. Hiervan kan je haar wel wat hard aanvoelen.

Twijfel je over welk product het best is voor jouw haar of heb je andere vragen? Neem gerust contact op met de professionele klantenservice van Haarwereld.nl! Dit kan via klantenservice@haarwereld.nl of via 0592-480503.

Veel verkochte producten:

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *