Welke haarborstel is de beste keuze?

Deel dit bericht!

Al jaren op zoek naar de perfecte borstel en je komt er maar niet uit? Zeer herkenbaar! Omdat er zoveel haarborstels bestaan is het moeilijk om daaruit de perfecte haarborstel te vinden die bij jouw haartype past. Dunne haarborstels? Synthetische haarborstels? Zachte haarborstels? Wij hebben hieronder een aantal tips en een paar haarborstels voor jou op een rijtje gezet. 

Haartype, haarstijl & persoonlijke voorkeur

De perfecte haarborstel hangt af van een aantal factoren, zoals het type haar, de gewenste haarstijl en persoonlijke voorkeur. Hier zijn enkele overwegingen:

  • Haartype: Voor fijn haar wordt vaak een borstel met natuurlijke borstelharen aangeraden, terwijl voor dik haar vaak een borstel met synthetische borstelharen wordt aangeraden. Borstels met bredere tanden zijn geschikter voor krullend haar, terwijl borstels met dunnere tanden geschikter zijn voor steil haar.
  • Haarstijl: Voor een strakke stijl, zoals een paardenstaart of strakke knot, is een borstel met dunnere tanden geschikter. Voor een lossere stijl, zoals golven of krullen, is een borstel met bredere tanden geschikter.
  • Persoonlijke voorkeur: Sommige mensen prefereren borstels met natuurlijke borstelharen omdat ze zacht aanvoelen, terwijl anderen synthetische borstelharen prefereren omdat ze gemakkelijker schoon te maken zijn.

Maar… wat is het verschil tussen synthetische borstelharen en natuurlijke borstelharen?

Er zit nogal wat verschil in het gebruiken van synthetische borstelharen of natuurlijke borstelharen. Synthetische haren zijn gemaakt van kunstof of andere kunstmatige materialen. Bij natuurlijk haar zijn dat vooral dierlijke haren, zoals haren van varkens, paarden of donshaartjes. Dit betekend ook dat dit soort haar vaak een stuk duurder is dan synthetische borstels, aangezien ze meestal van hogere kwaliteit zijn en er meer arbeid voor nodig is om zo’n soort borstel te produceren.

Naast de prijs en het materiaal is de verzorging natuurlijk ook belangrijk. Natuurlijke haren moeten vaker gereinigd worden doordat oliën en andere haarproducten daarin blijven zitten. Daarentegen zijn synthetische borstels makkelijker te onderhouden.

En tot slot het effect van beide borstels. Synthetische borstels werken vaak beter bij het ontwarren van knopen en het vermindert statische elektriciteit. Maar natuurlijke haren zijn vaak een stuk efficiënter bij het verdelen van oliën van de hoofdhuid over het haar. 

Beide heeft het dus zijn voor- en nadelen. En daarom is het goed van alles te proberen, het materiaal te voelen en kijken wat voor verzorging jouw haar nodig heeft.

Hoge kwaliteit haarborstels!

Mediceuticals ScalpPro Hairbrush

ScalpPro is een lijn van producten van Mediceuticals die zich richt op haar- en hoofdhuidproblemen zoals roos, haaruitval en een geïrriteerde hoofdhuid. Deze ScalpPro haarborstel is speciaal ontworpen om de hoofdhuid te stimuleren en de bloedcirculatie te verbeteren, en ook kan helpen bij het verwijderen van roos en overtollig talg. Daarnaast is deze borstel super makkelijk in gebruik en voel je amper dat je over knopen heen borstelt, terwijl al jouw klitten er wel uit worden gehaald!

Tangle Teezer The Original

Een anti klit borstel in verschillende maten en kleuren? Yes! De Tangle Teezer haalt net zoals de Mediceuticals ScalpPro Hairbrush eenvoudig klitten uit je haar, zonder beschadiging. Voor mensen met een gevoelige hoofdhuid is dit ideaal. Doordat de Tangle Teezer flexibele pinnetjes heeft, geef jij jezelf tijdens het borstelen een ontspannende hoofdmassage. 

Sibel Proline Borstels

De Sibel Proline Borstels zijn ideale föhnborstels en brengen jouw haar meteen in model! Wanneer je deze borstels gebruikt tijdens het föhnen krijg je een stuk meer volume in je haar of kan je haar juist super glad maken. Dit is geschikt voor alle haartypes en haarlengtes. De Sibel Proline borstels zijn er in verschillende formaten.

Mason Pearson Borstels

Op zoek naar een professionele, hoge kwaliteit borstel? De Mason Pearson borstels zijn het beste van het beste op gebied van haarverzorging. Het zijn ovale borstels met een soepel kussen. Wat deze borstels speciaal maken is dat het borstelhaar alleen bestaat uit puur zwijnenhaar. Dit maakt het dan ook geschikt voor alle haartypes. Ook bij ons vindt je hier een ruime keuze uit Mason Pearson borstels, verschillende formaten en eigenschappen.

Heb je vragen of twijfel je ergens over? 
Onze professionele klantenservice van Haarwereld staat voor je klaar. Je kunt ze vrijblijvend bereiken via klantenservice@haarwereld.nl of via 0529-480503. Bekijk onze andere haartips, te lezen in onze blogs, en check de laatste trends!

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *