Zelf je haar verven? Volg onze 10 stappen!

Deel dit bericht!

Je haar verven kan een opwindende manier zijn om je uiterlijk te veranderen en een frisse nieuwe look te creƫren. Of je nu je grijze haren wilt bedekken, een gedurfde nieuwe kleur wilt proberen of gewoon wat meer dimensie aan je haarkleur wilt toevoegen, haarverven kan een geweldige optie zijn. Maar hoe pak je het aan? In deze blog gaan we je door de stappen van het haar verven leiden, zodat je met vertrouwen aan je kleuravontuur kunt beginnen.

Stap 1: Kies je haarkleur

Het kiezen van de juiste haarkleur is een belangrijke eerste stap. Overweeg welke kleur je wilt bereiken en hoe goed deze bij je huidskleur en persoonlijke stijl past. Als je niet zeker weet welke kleur het beste bij je past, kun je altijd een professionele kapper om advies vragen. Ze kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste tint die bij je past.

Stap 1

Stap 2: Verzamel je benodigdheden

Stap 2

Voordat je begint, is het belangrijk om alle benodigdheden bij de hand te hebben. Daarom is hier een lijst wat je nodig hebt:

Stap 3: Bescherm je huid en kleding

Haarverf kan vlekken op je huid en kleding achterlaten, dus het is belangrijk om jezelf te beschermen. Trek oude kleding aan die je niet erg vindt om vies te maken. Daarnaast, trek handschoenen aan om je handen te beschermen. Je kunt ook wat vaseline langs je haargrens aanbrengen om te voorkomen dat de verf op je huid terechtkomt.

Stap 5

Stap 4: Bereid je haar voor

Voordat je begint met verven, moet je je haar goed voorbereiden. Als je al haarproducten zoals gel of haarlak hebt gebruikt, was dan je haar om alle resten te verwijderen en zorg ervoor dat je haar droog is voordat je begint.

Stap 5: Meng de verf

Volg de instructies op de haarverf verpakking om de verf en ontwikkelaar in de juiste verhouding in de mengkom te mengen. Bij de meeste professionele haarverf is de verhouding 1:1 of 1:2. Dit wil zeggen dat als je 40 ml verf gebruikt, je ook 40 ml ontwikkelaar gebruikt (of 40ml/80ml). Zorg bij het mengen dat het goed is gemixt en je geen klonten o.i.d. overhoudt. Begin daarna zo snel mogelijk met verven, want anders zal de werking minder en minder worden.

Stap 6: Verdeel je haar in secties

Stap 6 en 7

Gebruik clips om je haar in secties te verdelen. Begin met de onderste laag en werk naar boven. Dit zorgt ervoor dat je de verf gelijkmatig aanbrengt.

Stap 7: Breng de verf aan

Dompel de kwast in de verf en breng deze gelijkmatig aan op elk haarsectie. Begin bij de wortels en werk naar de punten. Zorg ervoor dat je alle delen bedekt. Zorg ervoor dat je zo min mogelijk smeert. Professionele verf krijg je namelijk niet altijd even makkelijk van de huid af. Heb je wel gesmeerd kun je gebruik maken van Turbo Touch doekjes.

Stap 8: Laat de verf inwerken

Volg de instructies op de verpakking om te bepalen hoe lang je de verf moet laten inwerken. Gebruik een timer om de tijd bij te houden. Zorg ervoor dat je de verf niet korter dan de aangegeven tijd laat inwerken. Dan heb je namelijk kans dat het niet goed denkt.

Stap 9

Stap 9: Spoel je haar uit

Spoel je haar grondig uit met koud water totdat het water helder is. Gebruik een milde shampoo om eventuele resten te verwijderen en sluit af met een conditioner. Met een conditioner zorg je ervoor dat de haarschubben weer sluiten. Gebruik bij voorkeur een professionele kleurshampoo en -conditioner.

Stap 10: Geniet van je nieuwe look

Nu je haar droog is, kun je genieten van je nieuwe haarkleur! Vergeet niet om je haar goed te verzorgen en te onderhouden om ook de kleur zo lang mogelijk te behouden.

Het verven van je haar kan een leuke manier zijn om je stijl te veranderen en om ook je zelfvertrouwen een boost te geven. Volg deze stappen en experimenteer met verschillende kleuren om te ontdekken welke het beste bij je past. Als je twijfelt, kun je altijd de hulp van een professionele kapper inschakelen. Veel plezier en geniet van je nieuwe look!

Heb je vragen of twijfel je ergens over? 

Onze professionele klantenservice van Haarwereld staat voor je klaar. Je kunt ze vrijblijvend bereiken via klantenservice@haarwereld.nl of via 0529-480503. Ook als je vragen hebt over een ander product of merk, kun je natuurlijk bij onze klantenservice terecht. 

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *